analog ortalama değer hesaplanması

ANTONİAS

Üye
Katılım
5 Mar 2008
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
39
mrb arkadaşlar
4-20 mA trandüsderden aldığım analog değerin ortalama değerini nasıl hesablayabilirim
veri yalnız bir registerin içinde
oysaki değerler bir kaç datanın içinde olmuş olsaydı onları toplar topladığım datasayısna bölerdim. söz konusu olan tek bir data bunu nasıl yapabilirim?

yardımlarınızı bekliyorum
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
4-20 mA lik trans düzerden zaten DC akım alıyorsunuz bunun ortalama değeri ne demektir açıkcası anlamadım. Ama demandan bahsediyorsan . Demand alma süreni belirtirsen belki yardımcı olabiliriz.

Kolay gelsin.........
 
bir timer saydır.bu timer in aralarında mesela 5.sn,10.sn.,15.sn...........analog değerini çeşitli wordlere move et sonra datalarını topla ,data sayısına böl
 
Analog degeri sisteminin hassasiyetine gore belirleyecegin araliklarla okuyup bir hafiza bolgesine tasi. Belli miktarda okumadan sonra(mesela 50 kez) degerlerin tamamini topla ve okuma sayisina bol.
Bu arada ne marka PLC ile yapacaksin?
 
plc de bunun için bir fonksiyon yok ise yapman zor. bir çok plc de analog girişleri tanıtırken filitre sürelerinide tanımlayabildiğin bir seçenek var en basiti oradan yaparsın.
 
schneider PLC'de bunun için ARRAY dizileri var ama nasıl yapıldığını bilmiyorum,kullanıldığını görmüştüm, bilen bir arkadaş açıklarsa öğrenmiş oluruz....
 
Sanırım pik değerlerini elimine etmek için ortalama değer istiyorsun. birtakım değerlerin aritmetik hesaplaması ar_ort = değerlerin toplamı / okunan değer sayısı. bu yöntem uygulamada zordur bisürü register lazım olur kaç tane okuduğunu sayman gerekir. Benim tavsiyen aritmetik ortalamanın 2. yöntemi yani art_ort= (enbüyük değer+anküçükdeğer) / 2 bunu plcde 2 register ile yapman mumkun Enbuyukreg ve enkucukreg adında 2 word olsun anologtan gelen değeri sürekli compare et Enbuyukreg büyükse Enbuyukreg e at, enkucukreg ten kucukse enkucukreg e at sonra 2 ye böl.
kolay gelsin
 
Analog degeri sisteminin hassasiyetine gore belirleyecegin araliklarla okuyup bir hafiza bolgesine tasi. Belli miktarda okumadan sonra(mesela 50 kez) degerlerin tamamini topla ve okuma sayisina bol.
Bu arada ne marka PLC ile yapacaksin?
ben bunu s7 1200ile nasıl yapabılırım benımde boyle bır sorunum var?
 
siemens programlaması çok zor, codesys ile daha kolay yapılıyor. ben bilgisayar programcısıyım codesys siemense göre daha kolay geliyor.

Ornek5 := Ornek4;
Ornek4 := Ornek3;
Ornek3 := Ornek2;
Ornek2 := Ornek1;

Ornek1 := okunan_Deger;

toplam := (Ornek1 + Ornek2 + ornek3 + ornek4 + ornek 5) / 5;
 

bu şekilde ortalama alınmaz.. aynı sayıyı 5 ile çarpıp 5 e bolmenin karşılığı aynı sayıdır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…