süleyman_özkan
Katılımcı Üye
lm4558 lm358 olur gibi elinde varsa bir dene ikiside dual opamp görünüyor dene bakaım sonuca (lm471 bu nasıl entegreymiş bu lm741 olabilirmi)
olabilir karışır.....evet lm 741 karıştıyorum hep....
olabilir karışır.....
denedinmi çalıştımı sonuç ne oldu.
Hocam, bende tda 7294 ile kendi elimde devresini cizdigim amfim vardim .uzun birr sure sonra ayni sorun olustu. Ses ilk once azaldi ve aonradan boguk arsinda hic cikmamaya basladi.
Entegreyi degistirdim oyle duzeldi. Bu entegrelerin sogutulmasi cok iyi yapimasi lazim. Termal macun ile buyuk bir sogutucuya baglanip fan ile hava sirkilasyonu saglanmasi gerekir..
Entegreyi degistirmeyi deneyin..
Beslemedeki filtre kondansatörlerini ve girişteki kuplaj kondansatörlerini kontrol etmenizi tavsiye ederim.
ses kaynağı olarak ne bağladığınız pek fark etmez aşırı sese yüklenmediğiniz müddetçe arıza ondan kaynaklanmaz yani.sayın askıvuslat ın dediği gibi tda 7294 de bozulmuş olabilir.t.tech besleme katındaki doğrultmada kullanılan kondansatörleri ve devre ses girişinde bulunan ları kast ediyor.ses girişindeki küçük değerli kondansatörlerdir genelde.kolay gelsin.anfiyi laptopa bağlıyorum laptop da bir sıkıntı olabilri mi acaba ??? daha önce masa üstü bilgisayara bağlıyordum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?