Anfide ki ses sorunu

lm4558 lm358 olur gibi elinde varsa bir dene ikiside dual opamp görünüyor dene bakaım sonuca (lm471 bu nasıl entegreymiş bu lm741 olabilirmi)

Hocam, bende tda 7294 ile kendi elimde devresini cizdigim amfim vardim .uzun birr sure sonra ayni sorun olustu. Ses ilk once azaldi ve aonradan boguk arsinda hic cikmamaya basladi.
Entegreyi degistirdim oyle duzeldi. Bu entegrelerin sogutulmasi cok iyi yapimasi lazim. Termal macun ile buyuk bir sogutucuya baglanip fan ile hava sirkilasyonu saglanmasi gerekir..
Entegreyi degistirmeyi deneyin..

Hocam, bende tda 7294 ile kendi elimde devresini cizdigim amfim vardim .uzun birr sure sonra ayni sorun olustu. Ses ilk once azaldi ve aonradan boguk arsinda hic cikmamaya basladi.
Entegreyi degistirdim oyle duzeldi. Bu entegrelerin sogutulmasi cok iyi yapimasi lazim. Termal macun ile buyuk bir sogutucuya baglanip fan ile hava sirkilasyonu saglanmasi gerekir..
Entegreyi degistirmeyi deneyin..

bende termal macyn sürüp büyük soğutucıya bağladım hatta soğutma içn fan koydum ama neden böyle oldu anlamadım ?? :(

Beslemedeki filtre kondansatörlerini ve girişteki kuplaj kondansatörlerini kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Beslemedeki filtre kondansatörlerini ve girişteki kuplaj kondansatörlerini kontrol etmenizi tavsiye ederim.

filtre ve kuplaj kondansatörü hangisi oluyor acaba ???

anfiyi laptopa bağlıyorum laptop da bir sıkıntı olabilri mi acaba ??? daha önce masa üstü bilgisayara bağlıyordum...

Moderatör tarafında düzenlendi:
anfiyi laptopa bağlıyorum laptop da bir sıkıntı olabilri mi acaba ??? daha önce masa üstü bilgisayara bağlıyordum...
ses kaynağı olarak ne bağladığınız pek fark etmez aşırı sese yüklenmediğiniz müddetçe arıza ondan kaynaklanmaz yani.sayın askıvuslat ın dediği gibi tda 7294 de bozulmuş olabilir.t.tech besleme katındaki doğrultmada kullanılan kondansatörleri ve devre ses girişinde bulunan ları kast ediyor.ses girişindeki küçük değerli kondansatörlerdir genelde.kolay gelsin.

Ses kaynagını değiştirmekte fayda var.

iki devrenin ground bağlantısında kopma yada parazit varsa iki gorund aynı potansiyel farkta değilse bu tür sorunlar olabiliyor.

Ses girişi şu siyah soket gibi olan yermi? Bence çok uygun bir bağlantı şekli değil. sokette sorun olabilir.

Önce batarya ile çalışan bir ses kaynağı bu cep telefonuda olabilir ve yeni ses aktarma kablosu yada çalıştığından emin olunan bir sistemden sökülmüş kablo ile denemekte fayda var.

Forum istatistikleri

Konular
130,348
Kullanıcılar
453,650
Son üye
Oğuzhan ayarr

Yeni konular

Geri