Aynen katılıyorum,çok haklısınız.Tank gibi desek yeridir herhalde.o makına cok saglamdır
keske program saatını yenısı ıle degıstırseydın
yıllarca hızmet verırdı aılene
ha bu arada 20 lira icin degmez diyen arkadaslar... elinizde bana garanti vereceginiz bir pgs varsa hemen adres vereyim, hesap numaranizi verin 20 liranizi gondereyim sizde bana pgs yi kargolayin.!
tesekkurler....
Arkadaşlar Merhaba, Arçelik 2200 çamaşır makinası B programına başlayınca su alıyor yıkamaya başlıyor yıkarken sürekli aynı yöne dönüyor ve öle kalıyor beyinderdir diye beyni değiştirdim 2. el buldum birtane ısıtıcı gayet iyi çalışıyor suyu ısıtıyor tek sıkıntı takılı kalıp dönüyor habire, elle atlatınca atlıyor sorun nedendir yardımcı olursanırz sevinirim Şimdiden Teşekkürler.
evet arkadaslar nasil yaptigimi soyleyeyim.
1.motora sag sol yaptirmiyorum tek yonlu olarak calisiyor.
2.dugmelere on-off bagladim, basinda durmama gerek yok ..suyu zaten prosestattan geciriyorum su alma seviyesi yerine gelince zaten akimi kesiyor suyu almiyor...
3. yikama kismina gelince; tek yonlu yikama yapiyorum, bunu mekanik bir timer a bagladim, ornegin 10dk kuruyorum ayriliyorum basindan, sure dolunca kendi duruyor.
4. ivs tusuna pompa motoru seri bagli..on off ile suyu atiyorum..
5. sikma yine ayni sekilde onun icin ekstra anahtar baglamak zorunda kaldim, malumunuz kazan yuklu iken, ani sikmaya gecmesi makinenin amortisorune ciddi zarar verebilir..ayrica makine ziplayabilir..bunu da once ykama modunda daha sonradan ani bir hareketle sikma tusuna basarak hallediyorum...
6. korkmayin , sistem aynen duruyor sadece kendim ayrica kablo cektim icine. hicbir mudahale yok yani, pgs bulursam alip takicam, diger baglantilari yapmam 5dk mi almaz, makinem orjinal calismasina devam edecek.
......
peki neden bunu yaptim ? mecburdum, bulundugum yerde malzeme olmadigini size soylemistim, makineyi calistirmak zorundaydim ve pgs bulamadim..bu ramazan bayramina makineyi yetistirip calistirdim ve cok da isimi gordu.. su anda kendi evime ,sehre dondum.. burada arastirma yapicam pgs icin..bulursam ne ala, bulamazsam bu makinenin zaten cok saglam ve bir 20 sene daha beni goturecegini biliyorum, usenmeden PIC ile bir devre yapip , sag- sol motor yonlu , ana temel programlari sorunsuz calistiran bir programi kendim yapacagim.
ha bu arada 20 lira icin degmez diyen arkadaslar... elinizde bana garanti vereceginiz bir pgs varsa hemen adres vereyim, hesap numaranizi verin 20 liranizi gondereyim sizde bana pgs yi kargolayin.!
tesekkurler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?