Bizim eski makine de arçelik 2200 idi ve yıkama programındaki boş (es) geçen işlemler için zamanında(2003'te) 90 tl.verip beynini değiştirmiştim.Termostatı da,5 adet amortisörü de kendim değiştirdim,makineye yabancılığım kalmadı.Şimdiki makinemiz arçelik 8144 BJ. A+ enerji sınıfından ve 8 kğ.yıkama kapasiteli.Eskisini yedekte bekletiyoruz.Ancak şunu açıkça itiraf edeyim ki montaj için, yeni makineyi getiren arkadaşlar eski makineyi daha çok takdir ettiler.Yenisini 1.550.000'ye, hem de indirimli, fırsat zamanında,13.06.2009'da almıştık.(Aslında 1.800.000 tl.imiş.) Yani servisteki arkadaşlar bu kadar pahalı ve özellikli,teknolojik sayılabilecek bir makineyi eski 2200'e yeğliyorlar,hayret ettik.Çünkü,sanırım o zaman uzakdoğu kökenli yedek parçalar arçelik 2200'de kullanılacak kadar yaygın değildi de ondan herhalde.
Arkadaşımızın manuel bağlantıyla, bazen beynin bile takılıp es geçtiği,karmaşık swiçleme mekanizmalarını,makinenin başında bile bulunsa yapmasının imkansız olduğuna inanıyorum.Motor dönüş yönünü değiştiren kontaktör ve zamanlama rölelerinin yapacağı işin aynisini,elektro-mekanik sayılan bu otomasyon şayet sistemde bulunmuyorsa, başka hiç kimse de yalnız başına yapamaz diye düşünüyorum.
Arkadaşımızın manuel bağlantıyla, bazen beynin bile takılıp es geçtiği,karmaşık swiçleme mekanizmalarını,makinenin başında bile bulunsa yapmasının imkansız olduğuna inanıyorum.Motor dönüş yönünü değiştiren kontaktör ve zamanlama rölelerinin yapacağı işin aynisini,elektro-mekanik sayılan bu otomasyon şayet sistemde bulunmuyorsa, başka hiç kimse de yalnız başına yapamaz diye düşünüyorum.
Son düzenleme: