arıza nedir nerenin bağlantısı lazımarkadaşlar arçelik 5300 E fuzyy şeması lazım selamlar
senin sorunun şema ile alakası yok kardeşim ben sana durumu özetleyeyim rezistansın iki ucuna Elektrik şöyle ulaşmaktadır.bir ucu protestattan dolaşarak diğer ucu beyinden dolaşarak gelmektedir.yani ya beyinde ısıtma kontağı arızalı yada protestat arızalı(hiç zannetmiyorum)kardeş beyinde ısıtma kontağının değiştirildiğine emin misin.bakımcıı kardeş sorun her işlemi yapıyor suyu ısıtmıyor ısıtıcı saglam ntc saglam termostat kontakları saglam direnç var ondanmı bilmiyorum mekanik beyin tamir ettirdim sorun çözülmedi önpanelde ledlerde arıza belirtisi yok [yanıp sönme yok] yardımlarınızı bekliyorum
senin sorunun şema ile alakası yok kardeşim ben sana durumu özetleyeyim rezistansın iki ucuna Elektrik şöyle ulaşmaktadır.bir ucu protestattan dolaşarak diğer ucu beyinden dolaşarak gelmektedir.yani ya beyinde ısıtma kontağı arızalı yada protestat arızalı(hiç zannetmiyorum)kardeş beyinde ısıtma kontağının değiştirildiğine emin misin.
arızanın beyindeki ısıtma kontağından olduğunu anlaman için yapman gereken çok basit şey var.beyine giren ikili soket var.üzerinde iki adet kalın sarı-siyah kablo var bu kabloları soketini beyinden çıkar soketin beyine giren ucu değilde diğer tarafına bir parça kablo ile kısa devre yap.soketi tekrar beyine tak.sonra makinayı çalıştır .su aldıktan sonra makina ısıtmaya başlarsa anlaki beyin ısıtma kontakları arızalı
beyini istersen gönder ısıtma kontaklarını değiştirip sana yollarım.
soketteki kablonun biri termostat anahtarına bağlı açma-kapama şalterinden gelmektedir.diğeride rezistansa giden uçtur.bağlı olduğu sokette beyinde ki ısıtma kontağına gitmektedir.kontak kapandımı açma-kapama şalterinden gelen Elektrik kapanan kontaktan geçip rezistansa ulaşır.su seviyeside yeterli seviyeye ulaşınca protestat ilgili kontağı kapatır rezistansa elektrik ulaşır ve böylece rezistans çalışır.Selamlar Abim.
O dediyiniz soket biri mesela giden digeri donenmidir.? Yani O soketi kisa devre yapdiqda elektrikin biri (mesela N) kontakadan deyil o soketden geri donuyor.Cok harika bilgidir.Abim.
Cok sag olun!
Abim bende de bir makina var beko mexanik beyinli.Onda ariza boyle duruluma ve sikmada mator donuyor amma yikama proqramlarinda mator donmuyor.Bu ariza neden kaynaklana bilir.beyin amma kartli mexanik diyil coklu soketleri olandir.