Arçelik, Beko Çamaşır ve Bulaşık Makinaları Test Programı

bahsettiğiniz durum. Güç testi olarak geçer. Sirk pompa motoru ve ısıtıcı çalışmasını kontrol etmek için. veya yükde Şebeke voltaj düşmesi kontrolü için de kullanılabilir. bahsetiğiniz parçalar içiin ayrı bir adım yok zaten. 3 . adımın içinde varsa 3 yollu vana da çalışır. 4. adım da varsa fan da çalışır. parçalar yok ise diğer parçalar enerjilenir. adımı es geçmez
 
peki adım atlatmak için balşla dur iptal tuşuna basmak gerekiyormu yoksa otomatik gerçekleşecenmi ?
(çok soru soruyorum cahilliğime verin :D )
 
testte en uzun aşama ısıtma olacak 65 dereceye kadar beklermi yoksa akımın artmasına göremi kontrol edecek ısıtıcıyı
 
program normal bir program gibi sürecek yani? tamam teşekkür ederim bir test edeyim
 
Kanyak Hocam merhaba, size bir kaç sorum olacak.
Benim makinam Beko D1 5081 B ve makinada sıkma problemi var.Makine bazen sıkmaya geçtiğinde çok düşük devirde çalışıyor ve sıkma yeterli olmuyor.Bir de makine ayaklarını dengeli olarak ayarlamaya özen göstermeme rağmen çok sesli çalışıyor ve bazen sıkma yaparken yerinden 30-40 cm öne doğru hareket ediyor.

1- Vermiş olduğunuz test prosedürünü uygulamaya çalıştım, fakat uygulayamadım.Zaten hata kodlarında verilen tuş isimleri de benim makinemle uyumlu değil.
2- Önceki mesajlarda sıkma sorununun pompa filtresinden kaynaklanabileceğini belirtmişsiniz, Bende makinanın önündeki kapağı açtım ve ordan bi miktar su çıktı, herhangi bir yabancı cisim görmedim, bu işlemden sonra makine 7-8 yıkama normal çalıştı, ancak son 2-3 yıkamadır tekrar düşük devirde sıkma problemi başladı.
3- Pompa filtresini temizlemek için sadece bu ön kapağı açıp suyu boşaltmak ve o deliği kontrol etmek yeterli mi?Yoksa makinenin altında başka işlemleri de yapmak lazım mı?
4- Sizce makinanın sorunu nedir? Bu sorunu elektronik ve elektrikten az da olsa anlayan birisi olarak kendim çözebilir miyim?
 
sizin ürününüzde ve tüm elektornik kontrollü ürünlerde dengesiz yük kontrolü dediğimiz bir özellik var. makina sıkma öncesi sıkmaya geçmeden kazan içinde dengesiz yük kontrolü yapar. çamaşır topaklanmış veya eşit dağılmamış olabilme ihtimalina karşı sağa sola yavaş hareketlerde çevirerek çamaşırı eşit miktara dağıtmaya çalışır. çunki dengesiz yükde sıkmaya geçerse kendisine zarar verecektir. bu bir arıza değil özellik. tam sıkma öncesi dengesiz yük görürse tekrar sağa sola kazan hareketleri ile çamaşırı dağıtmaya çalışır. dengesiz yük yok ise yavaş yavaş devirlenerek max devire ulaşır. dengesiz yük var ise 3 kez çamaşırı dağıtmaya çalışır. 3. seferde de dengesiz yük görürse sıkma programını atlayarak program bitirir.

dengesiz yükün sebepleri genelde karışık ve büyük çamaşırlardan kaynaklanır. mesela bi parça bornoz ile bi kaç parça havlu veya gömlek vs çamaşır atarsanız sıkma yapmayabilir. çunki sıkmada bornozu dağıtamaz ve karşısına eşit ağırlıkda çamaşır bulamaz.

bir de çamaşır cinsleri önemli. mesela yünlü ve sentetik çamaşırlar. bi kaç parça kazak ve gömlek attınız kazaklar suyu sevip suyu emeceği için çok ağır olurlar gömlekler ise su emmez ve hafif kalırlar bu da dengesiz yüke sebep olur. mümkün olduğunda birbirine benzeyen çamaşırları atmaya özen gösterin. makinanızda bir arıza olacağını zannetmiyorum

pompa filtresi genelde tıkandığı zaman su tahliyesi sıkıntısı yüzünden makina sıkma programına da geçiş yapmıyor. bu yüzden pompa filtreleri üzerinde duruyoruz.
 
Teşekkürler ustam, bu dediklerinize dikkat ederek bi müddet daha deneyelim makinayı...
 
Ustam cevabınız üzerine bu akşam makinayı boş şekilde tekrar çalıştırdım (Sıkma+ pompa programında), fakat makina yine yavaş devirde sıkma yaptı. Birde ilk sorumdada dediğim gibi bu konunun başında verdiğiniz test programına bir türlü giremiyorum. Led isimleri ordakilerle uyuşmuyor. üst kısımda Kapak/Yıkama/Bitti ledleri var.Altkısımda ise Beklet-Başla/Ön Yıkama /Suda Bırakma/ilave Durulama butonları var, üzerlerindede birer led var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,693
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst