Test moda girince,
1. Adım olan tüm ışıklar flaşlıyor.
2. Adımda su alması gerekirken, Başlat Bekle ve Yıkama eş zamanlı flaşlıyor.
3.4.5 Adımlar su alıyor.
6. Adımda Başlat ve Kapak flaşlıyor.
7.Adımda Başlat ve Yıkama flaşlıyor.
8.9. Adım motor sağa sola dönüyor.
10.Pompa devreye giriyor.
11.Sıkma başlıyor.
12. Her yerden su veriyor.
2. Adım kafamı karıştırıyor. Videosunu gönderdim. Ayrıca arızaların görüntülenmesi bölümüne asla girilmiyor...
Merhaba. Bende de aynı marka/model bir makina ve tamamen aynı belirtiler mevcut. Acaba bi çare bulabildiniz mi?
Makina su ısıtmadan yıkıyor, 90 Derece programı 3 saate yakın sürüyor.
Test modu ledleri yukardakiyle tamamen aynı.
Test modunda, rezistans'la ısıtıp NTC'yi (ısı değişimini) kontrol ettiği adımda evdeki lambalar hafif azalıp-artarak yanıyor. Tahminim makina an-an, kesik kesik rezistansa
Elektrik verebiliyor, ama test modunu bu adımda 5 dakika bekletip, fişi çekip, içerdeki suyu kontrol ettim. Hiç ısınmamıştı. Acaba rezistans test adımında an-an kesik-kesik değil de devamlı elektrik vermesi mi gerekiyor rezistansa? Yani kesik-kesik (yarım saniyelik süreler) değilde bi 10 saniye düzgün rezistansı ısıtıp ısıyı kontrol etmesi mi gerekiyor, bahsettiğim evin şebekesindeki kesik kesik oynamalar rezistansa sağlıklı elektrik veremediğinin işareti mi? Evdeki lambalaın parlaklığının değişmesi olayı sadece test modunun rezistans kontrol adımında ve bariz şekilde gerçekleşiyor. Makinayı fişten çektiğimde ev şebekesi gayet stabil, eminim.
Bu arada arçelik hata kodlarının olduğu pdf dökümanıyla yukardaki adım davranışları da tam uyuşmuyor.
"Hazır led"i hangisi videoda ve bendeki makinada şu ledler var: "Kapak", "Yıkama", "Bitti", "Başla/Bekle", "Ön Yıkama", "İlave Durulama".
Şimdiden teşekkür ederim.