arıza sorgulama plcs7300 uygulama örnek soru

Katılım
11 Mar 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
bir yük taşıma arabası herhangi bir son konumda duruyor ve start anahtarı uyarılmış ise diğer yöne hareket edecektir. sınır anahtarını uyardığında geldiği yöne geri dönecektir. bu hareket, start anahtarının uyarısı kaldırılıncaya kadar devam edecektir. start anahtarı kapatıldığında araba gelmekte olduğu son konuma dönecek ve orada bekleyecektir.

enerjinin kesilmesi, arıza vb. nedenlerle araba ortada kalırsa, enerji geldiğinde kaldığı yöne devam edecektir.

ARIZA SORGULAMA
- sınır anahtarlarında arıza olursa yani 5 sn süre ile ( arabanın bir noktadan diğer noktaya varış süresi) sınır anahtarlarının herhangi birinden uyarı gelmez (sınır anahtarı veya araba bozulabilir) veya iki sınır anahtarındanda aynı anda sinyal gelirse(kontak yapışması olursa),

- arabanın herhangi bir yöne hareketi için gerekli çıkış oluşmasına rağmen, araba hareket etmiyorsa (çıkış sinyali oluştuktan belirlenen süre sonra sınır anahtarlı sinyal vermeye devam ediyorsa)

Arıza uyarı lambası yanacak ve arıza giderilinceye kadar araba hareket etmeyecektir. arıza giderilğinde kaldığı yönden devam edecektir....

(s7300 göre çözüm yapılacaktır)
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
129,225
Mesajlar
924,406
Kullanıcılar
451,592
Son üye
Elektromanyakid

Yeni konular

Geri
Üst