merhabalar, benim ekranın da dokumatiği bozuk bunu mouse ile nasıl çalışır hale getiririz , ben bir mause taktım ama imleçte bir kıpırdama olmuyoMerhaba
Boşta olan porta mouse tanımlıyıp dokunmatik Ekran özelliğini kullanmak yeri bu şekilde yapabilirsiniz.
ustacım şimdi ben mause taktım fakat , imleçte oynama olmadı bunu nasıl yapabilirim geçici olarak maousa ile çalıştıralım diyorumEkranın arkasındaki usb portuna mouse bağlayıp kullanabilirsin.
Ayrıca bilgisayarı operatör Panel olarak kullanabilmen için ekran programının proje halinin sende olaması
gerekli.
Ekran projesini maalesef yok , mause gelince pcmde kullandığım kablosuz mause denedim olmadı ,demek backup alınca o butonları vs onları alamıyoruz öyle mi , yada nasıl ulaşırız bu ekrana ?Siemens ekranlardan sadece image dosyası çekebilirsiniz , bunuda ancak aynı model başka bir ekrana kopyalayıp çalıştırabilirsiniz .
İçeriğini değiştirebileceğiniz bir format değildir maalesef.
Ekran projesini bulamazmisiniz?
Mouse takınca çalışması gerekli.
Sorunu anlamadım .
Mouse veya USB portu bozuk değildir umarım.
hocam kablolu mause taktım çalıştı mause , sipariş geçmeden paneli bir daha takayım dedim , ekran dokumatiği çalıştı ve halen çalışmaya devam ediyor