arızalara yetişememek

pense

Üye
Katılım
3 Eyl 2006
Mesajlar
59
Puanları
1
Arkadaşlar yeni yapılandılan ama makina parkı eski olan bir fabrikada teknisyenlik yapıyorum.Ekibimizin fazla deneyimi yok,ve arızalara yetişemiyoruz böyle bir durumda nasıl bir yol izlemeliyim.Deneyimi olan arkadaşlardan öneriler bekliyorum.Sistem yenilemesi yapamıyoruz maliyet engel oluyor,planlı Bakım yada koruyucu bakım boyutuna geçemedik fırsatımız yok,sistemdeki eksiklikleri tespit yada gözlemleyecek fısatım yok üzerimdeki iş yükü fazla konu hakkındaki en ufak düşüncelerinizi bile paylaşırsanız çok sevinirim:confused:
 
*Ekip çalışmasının önemi ve neler yapılmalı üstünde yoğunlaşınız.
*Fabrika ortamlarında arızalar klasik olabilir.Bu klasik arızaların üstünde daha fazla durunuz.
*Arıza çözüm sonrası not tutmak önemli.Çünkü uzun süre sonra arıza tekrarladığında eskiden tutulan notlar hayat kurtarır.
*Arıza sonrası mutlaka ekip olarak arızayı tartışınız.Bilinmedik gerçekler ortaya çıkacaktır.
*Proje eksikleriniz varsa tamamlayınız.Gerekirse yeni proje hazırlayıp,sistemde kodlama yapınız.
*Ekip çalışanlarının her birinin, bir konuda uzmanlaştığı alan vardır.Yani çalışanlara kaldırabileceği sorumluluklar veriniz.
*En önemlisi eğitim.Haftalık eğitim programları hazırlayarak,düzenli olarak uygulayınız.
 
klasik arızalara kalıcı çözümler araştırmalısın. Ekip yönlendirilmesi iyi planlanmış olmalı her teknik adam her işten anlamaz. Ancak adama yapabileceği iş verilmelidir. Böylece arıza yapacam derken daha çok bozmasının ve maliyetinin önüne geçilmiş olur.

Çoğu işveren ve fabrikalarda yönetici konumunda bulunan kişiler (hepsi demiyorum) elektrikçiye mekanik mekanikçiye elektrik işi yaptırmaya ve daha farklı işler yaptırmaya çalışır. ama bunun suçu yine bizlerde............. sanki adama bedava para veriyormuş gözüyle bakıyorlar.
 
Öncelikle aktif cıhazlarınızın bakım ve rektefiyesini sağlamalısınız sonrasında hurdaya ayrıla bilecek cihazları tesbit ediniz son olarakta bakım ve onarımı kolay kısa sürede olabilecek makinaları hurdalardan alabileceginiz malzemelerle ayağa dikiniz .

Kısaca bu yeni başladıgınız işyerindeki hem cıhazları tanımanıza olanak, verecek hem yedek parca sorununuza alternatif ürete bileceksiniz
 
makine parkınızda kronik arıza yapan makinelerde öncelikli olarak iyileştirmeler yaparak işleme başlayabilirsiniz bazen sürekli olarak arıza yapan kronikleşmiş parçalarım komple yenisi ile değiştirilmesi hem tamir bakım maliyetleri hemde üretimde oluşan duruşlardan kaynaklanan maliyetleri koyduğunuzda sanki bedavaymış gibi gelebilir.
 
Sevgili kardeşim iki türlü arza vardır
1. Klasik arza: Bu tür arzaları aşmanın yada en kısa şekildede sonuçlandırmanın en kolay yolu ekip için dar bölge yada persenel içinde kalsik arzalar konusunda uzmanlaşmak..
2. Ekstrı arzalar sizinde başında olacağınız bir ekiple sonuçlandırmanız
 
Deneyimlerinizi benimle paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Paylaştığınız bu deneyimler sayesinde daha farklı bir bakış açısıyla yaklaşacağım.
Çok sağolun.
 
merhabalar
yardımcı olabileceğine inanadığım 1-2 şeyi paylaşmak isterim.
-ekipteki arkdaşlardan arızalara-sorunlara yorum getirebilecek bu kouya daha yatkın olan bir kişiyi özellikle o konuda görevlendirirsen senin için daha kolay olur.
-arızaya yetişememenin ve eski makinalarla uğraşmanın ne olduğunu iyi bilirm.ama 3-4 aylık planlı bir bakım dönemi yaparsan kendine ve ekibindende bu konuda biraz özverili olmalarını istersen(fazla mesaiye kalmak gibi),3-4 aylık planlı bir bakımın ardından sorunlarının azalacağını göreceksin
-oluşan arızalar için kendinize bir manuel el kitapçığı luşturun ve bunu sürekli geliştirin.hatta her makina için oluşan arızaları içeren dosyaları o makinaların yakınında tutarsanız bir sonrakinde çözüm daha kolay olur.
-ekibin kendi kafasına göre değilde oluşturulan manuele göre bakım ve onarım yapmasını sağla.buhem bir sistem oluşturur hemde arızayı kısa sürede çözmeye yarar.
-ve en önemlisi sürekli mesleki eğitim
umarım yardımcı olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,006
Mesajlar
922,440
Kullanıcılar
451,218
Son üye
emrah asrav

Yeni konular

Geri
Üst