Arızayı çözemedim

dikontak

Üye
bugün vardiya bitmesine 1,5 saat kala arıza çıktı proje kontrol ettim açtım kapatım röle kontaktör basınç sensörü ne varsa kontrol etti arıza yok ama formen diyor istek yapması lazım bulamadım variyayı teslim ettim bende sonra gelen işletmeçi start vermiş çalımış sordum arkadaşa hiç birşey yapmammış. insanın zoruna gidiyor ugarştım halde çalışmadı yeni vardiya geldi çalıştı

elektrik ve elektroniğin en gıcık kısmı burasıdır. bozulan veya çalışmayan zımbırtı, tamircide çalışır veya tamirci geldiğinde çalışır. hala çözülebilmiş bir olay değildir.

Mesaj biraz daha anlaşılabilir olsa iyi olacaktı ama. Neyse anladığım kadarıyla sorun çözülmüş. Sanırım mesajın içeriği yardım talebinden ziyade olaya duyulan isyan.

Elektrik teknisyeni en az operator kadar proses ve makine kullanimini bilmeli hatta mumkunse daha iyi bilmeli. Cani sıkılanin canini sıkmanin baska yolu yok.

Teknisyenlerin tüm makinelere en az operatörler kadar hakim olması çok zor. Teknisyenlerin ilgilendikleri makine çeşidi çok fazla olabiliyor. Ayrıca bazı zorlu arızaların meydana gelme sıklığı çok az. Zor bir durum açıkçası.

çiçeklerin açtığı, kuşların uçtuğu, insanların saygı ve sevgi çerçevesinde yaşadığı bi işletmede çok gerekli olmayabilir fakat orman kanununun hüküm sürdüğü işletmelerde bu eksiklik yumuşak karın olarak algılanır.

adamlar arıza var diye teknik ekibi askerinden generaline kadar sahaya yığar ve saatlerce muharebeyi izlerler. ordunun harap ve bitap düştüğünü görünce de bi kaç hamleyle makineyi çalıştırıp zafer naralarıyla nümayiş yaparlar.

evet, proses-makine bilgisi başta zorlayabilir ama sonrasında problem çözme becerisini acayip arttırır ve hızlandırır. prosesi bölümlere ayırarak teknik ekibin her makinede değil belli makinelerde uzmanlaşması sağlanabilir.

ağlayarak, sızlanarak ve hiç bir şey yapmayarak kadere razı olmakta bi seçenek tabii.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,712
Kullanıcılar
452,421
Son üye
emir çukur

Yeni konular

Geri