aradığım niteliklere uygun elektrik motoru tavsiyelerinizi bekliyorum

nushel

Üye
Katılım
23 Ara 2009
Mesajlar
15
Puanları
1
180 kg ağırlığa dayanabilecek, 1.2 kwlık güç ile max. 20 saat çalışabilecek ve 130 km/sa hızı rahatlıkla karşılayacak, hafif ve maliyeti uygun elektrik motoru arıyorum, yardımlarınızı bekliyorum..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik motoru ararken aranan değerler şunlardır.
gerilim. kaç volt
güç . 1.2 kw
Devir . Kaç Dakika/devir
Cosfi . kaç cosfi
Akım. . kaç amper
Bu değerlere göre elektrik motoru aranır.
 
ne için, nasıl bir sistem tasarladığını söylersen bir şeyler çıkar.yoksa verdiğin değerler motor seçimi için gereksizdir.
 
belırttıgınız krıterler nasıl bır sıstem tasarladıgınız hakında en ufak bır ip ucu vermemıs
180 kg ye dayana bılecek derken motor degılde sankı loadcell e ıhtıyac varmıs gıbı izlenım vermişsiniz

once tasarladıgınız sıstemın acık nıtelıgını belırtırsenız arkadaslarımızın tavsıyelerınden yararlanma olasılıgınız artar

kolay gelsın
 
hidrojen enerjisi ile çalışan araba tasarımında kullanacağım .tasarımda hidrojen tüpleri ; çıkış gücü max 1.2kw olan yakıt piline bağlanacak , yakıt pilinin çıkışınada kontrol/sürücü devresi kurulup ve devre ile sürücü kontrol edilecek , sürücü ile de elektrik motorunu kontrol edicem işte arkadaşlar sizden tam burada yardımlarınızı ,tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum nasıl bir motor seçmeliyim?
hub motorunun araştırdım verimi %98 tam istediğim gibi ama hub motoru 180 kglık araba için dayanıksız(genellikle motor bisiklet uygulamalarında kullanılıyor), fırçasız dc motor düşünüyorum otomotiv de tercih edilen bir motor ve verimide oldukça iyi olduğu kitaplarda ve internette yazıyor ama görmediğim,bilmediğim için teorik bilgilerden çok uygulama fırsatı bulan arkadaşlarımın bilgilerini önemsiyorum.

motor seçimini yapabilmek için gerilim, tork, hız hesaplamaları yapıyorum ama hesaplamalardan garip sonuçlar elde ediyorum elektrik makinaları dersinden öğrendiğim formülleri kullanıyorum. nasıl doğru hesap yapılıyor?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,845
Mesajlar
920,948
Kullanıcılar
450,947
Son üye
sitroen91

Yeni konular

Geri
Üst