Arduino yandı

halilb.

Üye
merhaba herkese elektrik elektronik 1. sınıfım basit bir proje ödevim için 4wd arduino bluetooth araba yapacaktım 3 tane 3.7v 18560 pil kullandım güç bağlantılarını şöyle yapmıştım l298n in gnd si ile arduinonun gnd sini birleştrip pillerin - sine bağladım arduinonun Vin portunu da motor sürücüsünün Vin portuyla birleştirdim ve pilin + kutbuna bağladım 2 3 dakika sonra çatır çutur ses ve dumanla birlikte arduino yandı arduinonun ortasındaki çip yandı tekrardan pili takıp o çipe dokununca anında aşırı ısınıyor ama 9V bağlayınca okadar ısınmıyor sıkıntı nedir acaba burada
WIN_20250105_14_43_07_Pro.jpg

tam ortadaki üzerinde beyaz bir nokta olan çip aşırı ısınıyor zaten o naktada yanık yer

Hatalı yaptığınız başka bir şeyler olmalı. Arduinoyu Vin pininden beslerseniz 20V a kadar sıkıntı olmaz.

Hatalı yaptığınız başka bir şeyler olmalı. Arduinoyu Vin pininden beslerseniz 20V a kadar sıkıntı olmaz.
Ben de aynı uno'yu defalarca usb girişinden besliyordum. Bir ara mevcut dc12v adaptörle beslemeye kalktığımda oradaki 5v regülatör patlamıştı. Uno halen usb ile beslediğimde çalışır halde.
Sizdeki durumda yenisine müracaat görünüyor. Her ne kadar 7-12 veya 20v yazsa da, bu kartlar klon olduğundan üzerine yazılanlara itibar edilmemeli!

Ben de aynı uno'yu defalarca usb girişinden besliyordum. Bir ara mevcut dc12v adaptörle beslemeye kalktığımda oradaki 5v regülatör patlamıştı. Uno halen usb ile beslediğimde çalışır halde.
Sizdeki durumda yenisine müracaat görünüyor. Her ne kadar 7-12 veya 20v yazsa da, bu kartlar klon olduğundan üzerine yazılanlara itibar edilmemeli!
Yalnız burada arızalanan regülatör değil ilginç bir şekilde işlemci. Ben hala hatalı bir bağlantı yapıldığı kanaatindeyim. Ben sürekli 12V ile çalıştırıyorum şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım. Klon.​

Meraklı bir arkadaş denemiş :

Forum istatistikleri

Konular
130,252
Kullanıcılar
453,482
Son üye
aysi1612

Yeni konular

Geri