Arel & Hertz Spindle motor tavsiye

Sigma profil olur ama makineyi üstüne koyacağın masa/şase çelikten olmalı ve esnemelerini azaltmak için sigmaları bu şaseye sabitlemelisin.

Güncelleme: ilk mesajdaki çizime bakmadan yazmışım. Çizime göre ayaklar da sigma olacak. Bu makine bana biraz sallanacak gibi geliyor.
 
Güncelleme: ilk mesajdaki çizime bakmadan yazmışım. Çizime göre ayaklar da sigma olacak. Bu makine bana biraz sallanacak gibi geliyor.

Bana da şasi, özellikle maliyetine oranla zayıf olacak gibi geliyor.
Bu kadar büyük bir makinede sigma profil yerine aşağıda verilen örnektekine benzer bir şasi ve imalat yöntemi daha sağlıklı olabilir. Bu büyüklükte şasi için alü sigma kullanımı deneyimi olan varsa görüşleri çok işinize yarayacaktır.
Bu büyüklükte bir şasiyi borverk makinada işleme şansı herhalde yoktur, olsa da maliyeti çok yüksek olacaktır. Diğer yandan çelik profillerin çarpılma sorununun üstesinden farklı yöntemlerlerle gelinebilirse (civata ile birleştirilebilen, kendi içinde kaynaklı parçalardan oluşan) sigma profile oranla daha ekonomik ve rijit bir şasi elde edilebilir.

Videyoda köprü civatalı yapı ile bağlanıyor.
Raylar açılan faturaya (klavuz yuvaya) oturuyor.
Şasinin üstüne sabitlenen kompakt lamine levhalar, sanırım makinanın kendisi tarafından silinerek kotuna getiriliyor.

Dakika 1:30 da kaynak gerilimi...



Benzer köprü birleşimi;
Hepinizin bayramı mübarek olsun.
Arkadaşın yaptığı işleme dikkat! Kullanacağı noktaları aynı seviyeye getiriyor. Mantıklu.

 
Son düzenleme:
Suat'ın dediği yöntem en mantıklı ve kolay olanı. Alt bölüm demir, üstüne sigmaları sıkıca bağla. ve herşeyi onun üzerine inşa et.
 
Suat'ın dediği yöntem en mantıklı ve kolay olanı. Alt bölüm demir, üstüne sigmaları sıkıca bağla. ve herşeyi onun üzerine inşa et.

Demir (çelik) ve alü sigma profilin bir arada kullanılması ne derece sağlıklı olur? Eğer demir şaside hata varsa, bu hatalar üzerine bağlanan alü profile de yansır. Demir işine bir kere girildi ise artık tek malzeme ile çözülmesi daha pratik ve ekonomik olmaz mı?
 
Ayar çekecek işte. . Referansı demir olmayacak. Referansı comporatör olacak. Duruma göre İlgili yere shim atacak vs.
 
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Dediklerinizi çok düşündüm ve haklısınızda.Ama demir işi biraz külfetli ve çok zor geliyor.Makine mühendisi bir abim var ona da danıştım.Dış köşelere saç destek atarsan sağlam bir şase yapabilirsin dedi.Doğuş kalıp sigma profilden tezgah üretiyor.Daha önce çalıştığım firma Troyjet markalı İzmir'de üretilen tamamı sigma profilden yapılmış tezgah aldılar.Gayet memnunlar.Yaklaşık olarak 4 senedir kullanıyorlar.Bunlar göz önüne alındığında sigma cazip geliyor bana.

Peki Metal bir şase konusunda yardımcı olabilirmisiniz.Fiyat tahmini ne tutar.
Benim düşündüğüm makinemde şase,raylar,arabalar,kremiyer miller,vidalı mil,Servo motorlar(750W,1/10 redüktör) 21.000 tl gibi tutuyor.
 
Son düzenleme:
Şöyle köşelere destek saç parçalar gelecek.
 
Ben saseyi celikten yapin demedim. Sigmadan yapacaginiz makineyi celikten yapilmis duz bir masanin uzerine kurun dedim. Celik profiller cok ucuz. Sigmanin belki 1/⁴ fiyatina gelir. İyi bir kaynakciya 100 lira verseniz size guzelce kaynatir.
 
Anladım suat hocam.Referans alacağım bir çizim yada bir makine varmıdır bildiğiniz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…