areste çizim

dpu_force

Üye
Katılım
26 May 2007
Mesajlar
70
Puanları
1
Yaş
39
merhahba areste çzilmiş hazır pic16 f84 un bacak bağlantıları yapılmış devre varmı neren bulabilirm?
 
Aradığın devrenin ne işe yarayacağı konusunda bilgi verebilirmisin yada herhangi bir devre olur mu?
 
açıkcası ben areste picin soketini bulamadım. areste çizimi yapıyorum. picn soketi büyük oluyor . hangi soketi kullanmamız lazım .
 
İsis de seçilmiş 16f84a için kendi PCB Preview gözükür.
Ve kesinlikle ölçüsüz değildir.
Ares e aktardığınızda aynen kullanılır.

Belki hatayı tam tanımlayamıyorsunuz.
Şöyle olabilir,pdf aldığınızda büyük-küçük çıkıyordur.
Bu hatanın sebebi genelde kullanılan pdf yazdırıcıdan ve çıktı alınan yazıcının ayarlarından kaynaklanır.
Öncelikle bunları kontrol ediniz.
 
ölçüsünü ayarladım bi şekilde ütü ile plakete basarken dağııtı yolları neden olabilir kullandığım kağııtdan mı kaynaklanıyo acaba?
 
16F84 paketi zaten tanımlıdır. Her paketi için seçenek var. Ayrıca ISI üzerinden paket değiştirme seçeneği de mevcut. Sizdeki kağıdın özelliği nedir bilemiyeceğim ama ütü metodu ile baskı aktarırken ütüye sağa sola doğru baskı yaparak ütülemek sıkıntı çıkartır. Ütüyü direkt bastırark aktarmak daha güzel sonuç verecektir. Fakat aynı noktada kalmak yanmaya sebep olacağı için hareket ettirmeler de yapılması gerekir. Bu hareketleri aşırıı bastırmadan yapmak önemlidir. Kağıdın plastik karışımı ar ise bu da sıkıntı verebiliyor. Genelde plastik kağıdın çiçine karışmış şekilde olan tipleri değil de sadece yüzeyini kaplayan türleri kullanmak daha uygun oluyor. Eğer kağıttan aktarmalarda küçük çatlaklar olursa marker ile kapatarak aşıyoruz. Tabi yazıcının toneri de önemli. Bazı tonerlerin plastik kıvamıl olduğunu da belirtmekte yarar var. Aşırı ısı ile toparlanarak böyle bir sıkıntıya yol açabiliyor. Çözümü daha az ısı ile bu işlemi yapmak. Baskıyı alacağın kartın yıkanarak içinde azda olsa nem almasını sağlayıp silerek kurutur ve ısıyı azaltarak baskıyı yaparız. Kart üzerinde yağımsı lekeler de olmamalı. Baskı ile aldığım eski bir kart buldum, üzerindeki yollar 0,2mm kalınlıkta smd 16F877 için yol kalınlığı. El alışkanlığı elde edildikten sonra sıkıntı olmadan rahatça çıktı aktarılmış. Temiz kenarları var. 90 gram kuşe kağıttan aktarıyordum. SMD entegreler dahi kolayca aktarılıyor. Tamamen el alışkanlığı. Ama benim tercihim en temiz iş için pozitif20 ile pozlama. Hatta eski kimyasal fotoğraf basma metodunda kullanılan lens ile odaklayarak baskı aktarma çok daha ince yolları temiz bir şekilde aktarmakta. Ftoğrafçı bir tanıdığın malzemeleriyle mikro seviyede baskı ile 0,01mm kalınlıkta baskı almıştım. Gayet temiz bir anten çıkmıştı.
 
sayın hlldrz... mümkünse bizimle bir baskı devre videosu paylaşabilirmisiniz. teknik olarak tecrübelisiniz anlaşılan. ben bu konuda acemiyim...

saygılarımla...
 
vtunnel.com gibi bir siteden youtube a girin ve "how to make pcb", "photo etching" diye aratın. Daha hassas parçalar üretmek için kullanılan teknikler için aramayı "microchip production" olarak tekrarlayın. İşinize yarayacak püf noktaları bulacaksınız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…