ahataton
Üye
Sealamlar arkadaşlar Ariston AWD12X modelçamaşır makinasından son bir kaça aydır aşırı ses geliyordu .. Makinayı söküp Önce tamburun arkasında paslanma v.s. varmı diye kontrol ettikten sonra Amortisörleride elle yukarıdan aşağı,sağa- sola bastıp bırakarak kontrol ettim burada da bir sorun olmadığını gözlemeledikten sonra , kayışı söküp makinayı çalıştırdığımda sesin yine olduğunuda gözlemledim ve tamburun içindeki Rulmandan ses geldiği kanaatine vardım .
ama bir türlü Tamburu sökemedim.
1 - Tamburu nasıl sökerim ?
2- Ev ortamında ve şartlarında bu işlemi yapabilirmiyiz .
2- Tamburu sökebilirsem bu tambura Rulman çakılabilirmi yoksa Tamburu komplemi ? değiştirmek gerek .Bazı Ariston modellerinde tambur rulamanının değişiminin neredeyse imkansız olduğunu , tamburunun tek parça olan modellerde ???kesmek gerektiği v.s. gibi şeyler okudum . tamburu keserek daha sonra rulmanlı bölüm veya parça kaynatılarak oluyormuş doğrumu ..
3 - Maliyeti ne olabilir Tambur 4 koldan bağlantılı ve çelik tambur ..
Şimdiden hepinize teşekkür eder saygı ve selamlarımı sunarım .
ama bir türlü Tamburu sökemedim.
1 - Tamburu nasıl sökerim ?
2- Ev ortamında ve şartlarında bu işlemi yapabilirmiyiz .
2- Tamburu sökebilirsem bu tambura Rulman çakılabilirmi yoksa Tamburu komplemi ? değiştirmek gerek .Bazı Ariston modellerinde tambur rulamanının değişiminin neredeyse imkansız olduğunu , tamburunun tek parça olan modellerde ???kesmek gerektiği v.s. gibi şeyler okudum . tamburu keserek daha sonra rulmanlı bölüm veya parça kaynatılarak oluyormuş doğrumu ..
3 - Maliyeti ne olabilir Tambur 4 koldan bağlantılı ve çelik tambur ..
Şimdiden hepinize teşekkür eder saygı ve selamlarımı sunarım .