yazdıklarınızı kusura bakmayın ama anlamadım daha acıklayıcı olarak anlatırmısınızintertech ' Alıntı:bana kalırsa rölenin 3/1 am= dr ne göre olmalı
melpa ' Alıntı:merhaba gezer 77;
"mevcut bobınlerde dc oldugundan kolaylıkla ters dıyot baglantısı yapılmıs vede kontaktakı ark sondurulmustur. " demişsiniz.bobine bağlanan diyotun kontaktaki arkı nasıl söndürdüğünümerak ettim ama bir türlü çözemedim olayı.
"mustafa" arkadaşımız şöyle demiş:"Şekilde çizmiş olduğunuz diyot ark için değildir.Ark için diyot kullanılmaz".bugüne kadar ben de böyle biliyordum ama sizin yazınızı okuyunca "acaba biz şimdiye kadar yanlış mı biliyorduk " diye düşünmeden de edemedim.
bobine bağlanan diyotun arkı nasıl söndürdüğünü merak ediyorum.
hocam sımdı bu bır selonoıd bobın tarafından olusturuluyorsa sadece kondansator yeterlı olurmu tek basına acaba bu olusan emk bu kondansatorude delemezmı sızce cunku ben bunları meslek hayatımda yasadım kondansatorler turkıyede tam dogrulukta yapılıyormu acaba ayrıca orada kullanılan kondansatorler dogru hesaplanıyormu ornegın 220 v ac devrede eger sız 220 v dc kondansator kullanırsanız bu kondansator daha ıkı acıp kapamada delınecektır.ama bu devrede 400 v dc kondansator kullanılırsa kondansator bu ac gerılıme dayanır.ama genelde bu kondansatorlerde bu dıkkate alınmadıgından sorunlar yasanıyor sıstemlerdeamatör.usta ' Alıntı:Sayın arkadaşlarıma özetglemek istiyorum.Röle veya kontaktörlerin bobin uçlarına paralel bağlanan diyotlar ters E.M.K. gerilimini diyot üzerinden akıtarak,diğer devrelerin hasar görmesini önlemek için takılır.Röle kontakları arasında oluşan arkları önlemek için ise kontaklara paralel kondansatör takılır.Kondansatörün gerilimi ne kadar yüksek tutulursa o nisbette uzun ömürlü çalışma olur. Bilginize.