arka cam rezistansı ölçü aletiyle nasıl ölçülür

lampardd

Üye
Katılım
19 Kas 2017
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar arka camda 8 adet kopuk rezistans mevcut.bunları tamir etmek için iletken sıvı temin ettim fakat kopuk olan noktaları tam tespit edemedim.ölçü aletim var fakat tam anlamıyorum.sadece kısa devreleri ölçebiliyorum.
şimdi arka camdaki rezistans çizgiler paralel bağlı olduğundan ölçü aletiyle ölçüm yapamıyorum.nereye değdirsem kısa devre varmış gibi görünüyor doğal olarak.sağlam rezsitanslar kısa devre görevi görüyor.şimdi daha hassas bir ölçüm olmalı diye düşünüyorum.direnç değeri gibi bir değere bakarak ölçüm yapamazmıyım?
şimdiden teşekkür ederim
 
Ölçerek tespit etmeniz zor. Sağlam rezistanslar devre göstereceğinden yanıltır. Hangilerinde sorun olduğunu biliyorsanız ve dikkatlice incelerseniz kopuk yerler görünecektir...
 
Direnç ölçerek bunu yapmak çok zor olur, çünkü böyle düşük direnç değerlerinde iyi temas sağlamak zor. stabil bir ölçüm için probları cam rezistansının içine dürtmeniz lazım. Tamir edeyim derken daha da zarar verebilirsiniz.

Onun yerine voltaj ölçerek yapın. Cam rezistansın iki ucuna 12V verin. multimetre eksisini -12V a bağlayın. multimetre artısını da bozuk olan şerit üzerinde gezdirin. Bastırmanıza hiç gerek yok, İyi temas etmesi o kadar önemli değildir. Voltaj kesildiği noktada şerit kesiktir.
 
Tamirden sonra resim atarsanız memnun olurum. Bende de 2 kopuk var. Tamir etmeyi düşünüyorum. Nasıl görünüyor merak ettim
 
Şöyle bir yöntem sizce nasıl.rezistansı çalıştırayım.ışıklı ölçü aletiyle rezistansta sırayla akım arayayım kopuk olanda ışık daha şiddetli yanmazmı? Yol daha kısa olduğundan.direnme olmadığından.Böyle bir video izledim bugün.
 
Evet öyle de olur tabi. Ama parlaklık farklarını değerlendirmek yerine voltaj var mı yok mu değerlendirmek daha kesin diye düşünüyorum. İkisini de deneyin hangisi daha verimli oluyorsa cözüm odur
 
r
Rezistansın üzerinde boya var hafif sıfır zımpara ile kazı sonra noktasal lehim yap yoksa kopuk uzunsa sakın lehim yapma öyle kalsın Akım artacağından rezistansın sigortası atar diğer rezistanlar çalışmaz .
 
Bugün ölçü aleti ile 20v ye ayarladım ve ölçebildim.gözle görülebiliyor sorun yok ama bir solüsyon kullanmıştım ve işe yaradımı onu öğrenmek için yani farklı kopuklar mı var göremediğim diye.oysaki yaptığım hiçbir rezistans çalışmıyormuş.aliexp.ldığım farklı bir solüsyon denedim bugün fakat çalışmyacağını düşünüyorum biraz katılaşmıştı.
Ama vazgeçmek yok yapacam bir şekilde benim için çok önemli çünkü kışın.farklı bir sıvı iletken buldum onu sipariş verecem işe yaramazsa.kurumasını bekliyorum iyice malum havalar soğuk.forum resim eklemiyor nedense tapatalktan.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…