Arkadaslar yardiminiza ihtiyacim varr

Katılım
2 Eki 2016
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
30
S.a arkadaslar bitane bag evimiz var faakt elektirigimiz yok elimde 12v 72Ah traktor akusu var bilgisayar power supply si var dvd playerlerden cikan trafolardan v.s bu tur seyler var. Bag evinde 37 ekran bi tv ve 1 tane lamba yakacak bi elektrik istiyorum elimdeki malzemelerden 220 uretebilirmiyim yada nasil bi devre hazirlamaliyim butce cok kisitli elimdekileri kullanmaliyim bunlarla neler yapabilirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bir adet inverter ile aküde ki dc gerilimi ac gerilime çevirebilirsin. Elinde ki parçalardan Aküyü nasıl şarj edersin bilemedim. Extra olarak bir adet güneş paneli ve kontrol devresi ile sorunu halledebilrsin.
 
Aleykümselam,
Mevcut akünüz eğer ki traktöre bağlı ise, arkadaşlarında dediği gibi ufak yollu (150-300 wattlık) bir invertör alarak sorununuzu çözebilirsiniz. Akünüzün şarj olması için belli periyotlarla traktörünüzü çalıştırarak akünüzün tam boşalmamasını sağlayabilirsiniz.
Eğer akü boşta ve şarj olabileceği bir aygıt yok ise, sadece akü ile 220 v ihtiyacınız kısa süreli bir sevinçten öteye gidemeyecektir. Bu safhada ya bütçenizi biraz artırarak ufak yollu bir jeneratör edinerek hem ihtiyacınız olan enerjiyi karşılayacak, hemde mevcut akünüzü şarj edeceksiniz. Tabi yenilenebilir ve çevreci bir çözüm değil ama eldeki imkanlara uygun bir çözüm. Yada bütçeyi zorlayıp güneş paneli sistemi kurmanız gerekir ki ondan da verim alabilmek için ciddi bir maliyet ister. Tercih sizin.
 
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/güneş-paneli-ile-şerit-led-yakmak.91233/

Merhaba.Güneşli günlerde ve seyrek kullanacaksanız güneş panelli bir sistem daha uygunu olur. Kışın da güneşsiz havalarda traktör alternatörüyle bu aküyü öyle doldurursunuz. Bu seçimi yukarıdaki gibi yapabilirsiniz. 220 vac'yi sinüs veya modifiye sinüslü inverterle elde edebilirsiniz,dalgıç pompa çalışmıyacak sadece lamba,tv,vb. yükler çalışacaksa modifiye olanı satın alın,daha ucuz olur.Mevcut 12 volt, 72 amperlik bu sulu aküye göre panel-regülatör-inverter seçimini de yapabilirsiniz. Diğer gereçler ise pek bir işe yaramayacaktır. 37 ektran crt tv =75 watt+ 1 lamba=75-100 watt olarak ortalamada seçilirse max. 200 watt.lık çıkışlı olanı yeterli olur, ama güç emniyeti için 300 watt. olanı satın alınabilir.

Elektriksiz bağ evleri için solar sistemler en makulü,bir de rüzgar uygun olup rüzgar türbinli paralel elektrik üretimi, eklenirse çok daha iyi olur,ama maliyetler iyice artar,çok doğal olarak. Ama her gün değil seyrek ve sezonlarda çok geçici kullanıyorsanız solar panel kendi başına yeterli olur.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,022
Mesajlar
922,601
Kullanıcılar
451,271
Son üye
gpoint

Yeni konular

Geri
Üst