blacktoot ' Alıntı:merhaba arkadaşlar,ekteki resimlarde görmüş oldugunuz gibi toplam 4 adet asansör motoru ve mekanizması var.şimdi sıkıntım şurda bu asansörler gün içersinde hiç durmaksızın çalışıyorlar ve motorun dış yüzeyi döküm oldugundan dolayı çabuk ısınıyor ve sogumak bilmiyor dolayısı ile termikten çok fazla açma veriyo ve buda asansörü kullananların madur durumda kalmasına neden oluyor.
Bu asansör dairesinin çatısı saçtan yapılmış ve dolayısı ile yaz aylarında bundanda kaynaklanan ciddi bir ısı açıga çıkıyor ,burayı sogutmak için havayı içeri dogru üfleyen 1 adet ventilatör ve hava çıkışı için 1 adet menfez konulmuş extra olarak 2 adette duvartipi siplit klima komulmuş ama içerisi ve motorlar hiç bir şekilde sogutulamıyor.
sizce ben bu makina dairesini ve motorları nasıl soguturum..
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
blacktoot ' Alıntı:sn.şef ;
Tavanın izalasyonunu muhakkak yapacagım,tereddüt etdigim yer şudur acaba izalasyon yeterli olacakmı?
Vermiş oldugunuz kırık cam ve soba örnegi konusundada sonuna kadar size katılıyorum.fakat çare bulunamadıgından dolayı ventilatör ve menfez sonradan konulmuş ayrıca bu işlemler sonradan yapılmış benim tek amacım buradaki sistemi yeterli derecede sogutmak.
Sonuç olarak sizlerin yorumlarındanda şunu çıkarıyorum;
Tavan izalasyonu streç kaplı cam yünü ile kaplandıktan sonra,ventilatör ve menfez çıkartılıp yerleri kapatılarak dış atmosferle baglantısı kesilmiş olacak ve split klimalar iç ortam ısısını yeterli düzeyde sogutma işlemini yerine getirecek...
Umarım bu sıralamayı yapıldıktan sonra sogutma işlemini gerçekleştire bilirim,zaten başkada çare yok gibi görünüyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?