asansörden elektirik üretilirmi

Asansörlerde denge ağırlıkları vardır bildiğim kadarıyla. "Karşı ağırlık" diye de bilinir. Asansör yukarıda iken karşı ağırlık aşağıdadır. Asansör aşağıda iken de karşı ağırlık yukarıdadır. Bunun amacı asansör kabini boş iken veya tam dolu iken birbirine eşit momentler oluşturarak daha az güç ile hareketi sağlamaktır.
Üzerinde düşünülürse değişik fikirler ortaya çıkabilir. Asansör boşluğunda oluşan hava akımını kullanarak küçük bir rüzgar gülü ile az da olsa elektrik üretilebilir gibi. Ama ne kadar verimli ve kullanışlı olur tartışılır (Biraz fazlaca teferruat gibi oldu farkındayım.)

Bağlantıdaki belgede asansörler hakkında bilgiler mevcut. Yeri gelmişken paylaşayım.


https://www.kontrolkalemi.net/drive/s/YmdiVDy7tsfJnatGlyIlKKpDBK7QND
Asansör-1.rar

-

genç arkadaş asansör boşluğundaki hava akımını hesap ederek bence kulağı tersten gösterdin. sonuçta hareket halinde bir motor var ister aşağı insin ister yukarı. burada önemli olan çevre aydınlatmanın gücü. led çevre aydınlatma armatürleri var . led kullanılırsa bedava çevre aydınlama olur ayrıca bu fikri sunana arkadaşıda tebrik ediyorum.
 
merhaba ben asansör firmasında caışıyorum.
asansörden elektri üretme konusunda hemen hemen yapılmışı var. hemen hemen diyorum cünkü yaptıgını söyeen bir firma var. yanlış hatırlamıyorsam KONE .
teorikte oldugu gibi pratiktede oldugu görülüyor.agırlık aşagı inerken motor frenleme yapıyor bu frenlemeyi elektrik enerjisine ceviriyorlar. hatta aynı sistem elektrikli otomobillerde de kullanılmaya baslandı.
daha fazla ayrıntıya ulşırsam paylşırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,925
Mesajlar
921,737
Kullanıcılar
451,093
Son üye
Mustii54

Yeni konular

Geri
Üst