Tezcan bobinaj
Üye
Oto alternatörü kullanırsanız belirli bir alt dönme devri limiti belirmeniz lazım alternatör sadece bu devre ulaştığında ve bu devrin üzerine çıktığında çıkış vermeli örneğin alternatörünüz 100 devire düşerse konjektör sargının uyartısını çok artırır bu da sargıyı yakabilir, denemedim ama düşüncem bu yönde.evet hocam matkabın deviride gücüde yetersiz uygun kondanstör seçimide yapılacak neyse maddi kriz nedeniyle biraz erteliyorum.
mıknatıs olayına gelince yerleştirme yapmadım öylesine yapıştırdım rotor sacları şoklansın diye tornavida vs gibi şeyleri akşamdan sabaha kadar mıknatısa koyarsanız oluyor size bir mıknatıslı tornavida bilirsiniz.işte o misal rotora hdd mıknatısı ile donattım bir hafta şoklanmış oldu sonra rotoru temizleyip motoru topladım daha ilk kalkışta stator doyuma ulaşıyor şu an rotorda neodyum mıknatıs yok yani.
oto alternatörüne gelince modifiye etmeye hiç gerek yok alternatörü illaki bir kuvvet tahrik edecek örn. rüzgar gücü bir levha gibi düzeneğe siviç yerleştirip rüzgar estiğinde siviç ve akü ile rotora uyartım verilebilir 2. seçenek 24 volt fan motoru ile 1. rüzgar gülü 2. oto alternatörü'nün tororunu uyarmak, mıknatısla modifiye edilmiş alternatörde yeterli amper olacagını samıyorum 80 ah alternatörü modifiye ettiğinizde ortalama 20 ampere düşmüyormu? akım ile uyartım sağlandığında amper gücü daha yüksek olmazmı? bunları iyi bilmediğim için sordum, benim teorim ve deneylerim bu yönde. şu varki sargıdan anlamam. İlgi ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim.saygılar
ustam cok özür dilerim bugün düyünümüz var suanda ewden cıkıyorum yarın yollasam uygunmu acele ise bobinajcı arkadasınızın telini verin ben ona anlatayım.
Oto alternatörü kullanırsanız belirli bir alt dönme devri limiti belirmeniz lazım alternatör sadece bu devre ulaştığında ve bu devrin üzerine çıktığında çıkış vermeli örneğin alternatörünüz 100 devire düşerse konjektör sargının uyartısını çok artırır bu da sargıyı yakabilir, denemedim ama düşüncem bu yönde.
Alternatörü modifiye edip sabit mıknatıs koyarsanız verebileceği akım düşecektir.
ustam bu motordan bu şekilde sonuc alamzsınız mutlaka uclar degişmesi gerekiyor öncelikle bobinaj deneyiminiz varmı ona göre tarif edicem yada şema olarak cizsem ucları söküp yapa bilirmisiniz.yada ben şemaya vereyim bobinajcı bir arkadaşa yaptır.bu motordan 3 kw enerji elde edebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?