ASENKRON MOTOR KONTROLÜ

Katılım
2 Şub 2012
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba arkadaşlar asenkron motor kontrolünde V/f ayarı yapmadan sabit V değerinde sadece f değeri değiştirilerek hız kontrolü yapılabilir mi? Ns=(120*f)/p den.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
normalde değişir çünkü sinyali bir periyot için bastan ve sondan sündürüldüğünde :) peak değer düşer ve efektif değer düşer ama benim demek istediğim inverter ile ilgili sadece pwm frekansı ile frekans değiştirilerek hız kontrolü yapılabilir mi?(darbe genişlikleri aynı tutularak)
 
birçok sincap kafesli asenkron motor uygulamasında frekans konvertörü kullanıldığına göre cevabım evet olacaktır. Kutup sayısı ve frekansını değiştirerek hızıyla oynayabilirsin ( n= 60f/p )
 
Asenkron motor sürücüleri ile biraz uğraşmıştım.
Sadece frekans ile motorun devir ayarlanabilir.
Ancak özellikle düşük devirlerde motorunuz yükde olmasa dahi motoru-sargıları yakma ihtimalini de aklınızdan çıkarmayın. Motor düşük frekans ve 50 Hz deki voltaj ile elde edilmiş düşük devirde fazla akımdan dolayı nominal değerinden daha güçlü çalışacak olsa da devir azalması ile birlikte soğutma kabiliyeti de azalacaktır.
Yüksek frekans ile elde edilmiş yüksek devirlerde de tork düşecek, iş yapabilme kabiliyeti azalacaktır.

Sonuç olarak daha yüksek frekans da nominal voltajla ile orantılı olarak daha düşük tork ile çalışacaksa sorun olmaz gibi görünüyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,871
Mesajlar
921,177
Kullanıcılar
450,992
Son üye
Muhsink69

Yeni konular

Geri
Üst