Asenkron motor sebekeden enerjisini alirken milini harici bir sistemle senkron hizin ustunde dondurursen motor jenarator modunda calismaya baslar. Buna senkron ustu calisma denir.
Asenkron motor sebekeden enerjisini alirken milini harici bir sistemle senkron hizin ustunde dondurursen motor jenarator modunda calismaya baslar. Buna senkron ustu calisma denir.
hayır motor devir farkı arttıkça yani hızlandıkça motor sanki yükleniyormuşcasına akım çekmeye akımı artmaya başlar belli bir noktadan sonra koruma tertibatları korumaya alır yada motor aşırı akımdan yanar asenkron motorlar jeneratrör olarak kullanılamazlar.
Arkadaşlar konuda karışıklık var asenkron motor senkron alarak çalışmaz adı üstünde asenkron yani senkron olamayan motor. asenkron motorun çalışma pirensibine ters.gelelim senkron motora senkron motor demek jeneratör demektir yani dönüşümlü bir makinadır ister motor olarak çalışır istersek jeneratör olarak.
bence soruyu soran arkadaş yanlış terimler kullanmış daha deteylı bir şekilde soruyu sorarsa daha net cevaplar alabilir.
Soruda karisiklik yok. Senkron ustu calisma yi soruluyor. Asenkron motorda senkron devir sayisi 60f/p dir. Motor normal sartlarda bu devir sayisinda donemez.
Doner alanin hizi senkron devir sayisina esittir. Eger rotoru harici bir kaynakla milinden cevirip senkron devir civarina yaklastirdiginda ilginc olaylar olmaya baslar. Senkron hizi astiginda da motorumuz alternatore donusur.
Linkde anlatılan şeylerden uzun zamandır gerektikçe yaparım.
Eskiden malzemenin az bulunduğu , jeneratör dedinmi , yolunacak kaz görmüş gibi bakıldığı zamanlarda çokca yapardık.Yükün lambalardan ibaret olduğu durumlarda iyidir.Kayığa motor+dizel+kondansatör +projektör.Sabaha kadar devam. Yaşasın çinistanlılar sayelerinde harc-ı alem oldu.
Elektrik - elektronik konularında , cümlelerinizin arkasında matematik bilgilerle duramadığınız sürece temkinli olmanızda yarar vardır.Hele ki işi bilenler oralarda ise.