Asenkron motorlarda anma akımı

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
konu sahibinden bi cevap falan beklemiyorum ama fluke pensampermetreyle ''inrush'' modunda değilde ''max'' modunda ölçüm alınarak ne amaçlandığını düşünen beyinlere sorgulatmak isterim
inrush neyi gösteriyor hocam bilmediğim için soruyorum, maxta max değeri tutuyor diye biliyorum

inrush neyi gösteriyor hocam bilmediğim için soruyorum, maxta max değeri tutuyor diye biliyorum

inrush, motor kalkış akımının ölçüldüğü moddur. motor çalıştırıldığı an tetikleme gerçekleşir, 100 ms boyunca bi çok örnek alınarak kalkış akımı hesaplanır ve ekrana verilir.

max modunda ölçüm alınmaya çalışılırsa sadece tepe değerine odaklı yakalama yaptığı için muhtemelen daha yüksek bi kalkış akımı ölçülecektir. ölçüm başlangıç noktası işaretlenmediği ve zamana bağlı takip yapılmadığı için tekrarlanan ölçümlerde farklı sonuçlar alınacaktır.

Son düzenleme:
Ilk defa bır yapay zeka ya başvurdum, dediki.
"
ınrush akımı nedir
İnşaat mühendisliği ve elektrik mühendisliği dünyasında, "inrush akımı" terimi, bir elektrik devresine ilk kez enerji verildiğinde veya bir cihaz açıldığında meydana gelen ani ve yüksek akım dalgalanmasını ifade eder. Bu durum, özellikle büyük elektrik motorları, transformatörler ve kapasitörler gibi cihazlarda yaygındır. İnrush akımı, cihazın normal çalışma akımından çok daha yüksek olabilir ve bu da devre koruma cihazlarının yanlışlıkla tetiklenmesine neden olabilir. Bu nedenle, inrush akımını yönetmek ve sınırlamak için özel devre koruma ve kontrol cihazları kullanılır.
Bu konuda daha fazla bilgi edinmek isterseniz, belirli cihazların inrush akımını nasıl yönettiğini ve bu akımın neden oluştuğunu daha ayrıntılı olarak inceleyebiliriz. Ne dersiniz?"

izim demaraj veya pik akımı dediğimiz olgu bundan farklımı ??

ustacım demeraj akımı, kalkış akımı, kalkınma akımı veya inrush aynı şeyi ifade ediyor.

Max modunda tepe değeri alıyor olmalı. Bizim aslında dikkate aldığımız gereken değer RMS değer. Inrush modunda muhtemelen söylediğiniz gibi ilk anda oluşan yüksek akımın RMS değerini hesaplıyordur. Doğru mu?

doğrudur. hioki pensampermetrelerin bazı modelleri hem tepe hem de RMS değerini aynı anda ölçebilmektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…