Asgari ücret fark tahmini? (Ödüllü yarışma)

. burdan devlet verdiği zamlarla insanını oluşan enflasyona karşı koruduğu anlamını çıkaramaz mıyız ?
şimdi buradan ben devletle, hükümeti ayıramayan bir güzel insanla tartışıyormuşum, laf yetiştiriyormuşum, dert anlatmaya çalışıyormuşum. kusuruma bakmayın ben geri zekalımışım. beni ciddiye almayın falan filan.

Evet bende müzik paylaşacağım.
yeni türkü, ben bir üst sokakta otuyordum, caddenin arkasındaki sokakta kalırdır evimiz. mavi barda çalarlardı. barmen çok yakın arkadaşımdı. cebimde param oldu mu bara gider orada dinlerdim, param yoksa evin damına çıkar oradan dinlerdim. 80ler güzel yıllardı bee. laterna barda aksona mehmet le sirtaki oynarken, jandarmalar gelir, müziği kapattırırlardı. 12 eylül sonrası ne günlermiş be.
telli turnada dediği gibi "biz büyük kirlendi bu dünya" "her şey binip gitmiş uçurtmalara"
merak edenler: mavi bar, laterna, aksona mehmet, hepsi bodrumun tarihidir aksona hala sağ ve şimdi yanılmıyorsam ya vietnam da yada oralara yakın uzakdoğuda tatilde. youtube araması yapabilirsiniz.

şimdi buradan ben devletle, hükümeti ayıramayan bir güzel insanla tartışıyormuşum, laf yetiştiriyormuşum, dert anlatmaya çalışıyormuşum. kusuruma bakmayın ben geri zekalımışım. beni ciddiye almayın falan filan.
ben hesap kitap ortaya dökerek cevap veriyorum sen ise hesap kitap yapmadan yazıp çiziyorsun . verdiğim bilgilerde varsa yanlış söyle . 2 sene önce maaş ve motor depo doldurmaktan bahs ettin ben asgari ücretli değilim emekliyim dedin emekliye göre hesap yaptık. yok hükümet yok devlet ona mı takıldın. yaşlı başlı adamsın. az alkol tüketin . ayık gezin biraz

ben hesap kitap ortaya dökerek cevap veriyorum sen ise hesap kitap yapmadan yazıp çiziyorsun . verdiğim bilgilerde varsa yanlış söyle . 2 sene önce maaş ve motor depo doldurmaktan bahs ettin ben asgari ücretli değilim emekliyim dedin emekliye göre hesap yaptık. yok hükümet yok devlet ona mı takıldın. yaşlı başlı adamsın. az alkol tüketin . ayık gezin biraz
benim nasıl yaşayacağım seni ilgilendirmez. emekli olmam bu ülkede yaşamıyor anlamına da gelmez, haa devlet ile hükümet farkını bilmiyorsan git kendini denize at. bak @Under Ground usta yanılmıyorsam devlet memuru. "devlet" ne demek "hükümet" ne demek sana anlatsın. örnek=T.C. bir devlettir ama devleti yönetenlere; seçilmişlerin kurduğu yönetime hükümet denir. sakın ola ki bir yerlerde T.C. hükümeti deme, devletin verdiği maaş/zam deme. diplomanı bile sorgularlar.

Bir kişinin ne yapacağı-alkol içip içmeyeceği sizi ilgilendirmez; şahıslar kendi hür iradeleri ile ister içer ister saçar! Ne zamanki davranışı fiziki olarak size dokunur yada rahatsız eder o zaman şikayetinizi veya ihtarınızı dile getirebilirsiniz. @paskomya bey rakı içer ama sizin ne içtiğiniz sizin için önemli olsun başkaları için değil.

Ben sanıyorum ki siz birisi size sert çıksın, hani argo kullansın hatta abartıp küfürlü hitaplar vs kullansın da mahkemeye vereyim, tazminat alayım benzeri bir davranış içindesiniz diye düşünmekteyim.

Bu yüzden bu başlık altında sadece şarkı paylaşırım.

2025 için bunu bulabildim sadece. Sadece benzine bakıp alım gücü arttı diyemeyiz gıda, ihtiyaçlar vs hepsine bakmak lazım. İktidarı destekliyor olabilirsiniz ama şu an alım gücümüz geçmiş yıllara göre iyi diyemesiniz ki kötü olduğunu kendileride söylüyor düzeltmek için uğraşlarından değil mi bunca vergi, ceza, vs.

Toplumsal olarak yaşadığımız ekonomik sıkıntılarımız bizim hassas sinir uçlarımız oldu on yıllar boyunca . Buralara basarak vatandaşların duygularını kabartan bir çok siyasetçi maalesef oy oranlarını kolayca arttırmıştır . Makro ekonomik dengeler düzelmeden bol keseden çalışan kesime zam dağıtmanın da başka bir seçim zamanı oy avcılığı olduğunu gördük malesef .
Ekonomimizin üretimden gelen bir gücü yok . Katma değeri yüksek ürünler üretemiyoruz . Üretimimiz malesef hep katma değeri düşük , emek yoğun sektörlerde . Bu yüzden de hep fason ve taşeron üretim merkezi olmanın ötesine geçemiyoruz . Tarım kötü , hayvancılık kötü . Deli gibi ithalat yapıyoruz bu sektörlerde . Vergileri düşürüyoruz ithalat için . Ne iyi diye bakıyorum. Ona destek sağlandı buna destek sağlandı ona destek sağlandı buna destek sağlandı. Üretici artık üretmek istemiyor . Bulduğumuz ve işe yarayacağını umduğumuz tek yöntem sıkı para politikası . Çok ama çok umutsuz malesef durum .

Kabul etmek gerekir ki durum pek iyi sayılmaz. 2001'deki gibi olmasa da, kötü. Fakat olaya izole olmuş bir ülke olarak bakmamak lazım. Etrafımız ateş çemberi! Dünyanın neresinde böyle bir durum var? Üstelik batılı dostlarımızın(!) baskıları, ambargoları ve aleneb söylemleri ortada. Sırf onlar mı sebep? İktidarda olanların da yanlış politikaları buna yol açmıştır.
Hiç olmayan durumumuz (şahsi olarak), 34-35 yaşında kiradayken araba sahibi, bundan 3-4 sene sonra da içini sonradan peyderpey yapacağım, dıştan bitmiş bir ev/daire alarak yükseldi. Ondan sonra ek ş yaparak başka bir yatırımım daha oldu. O zamanlar şimdiki gibi tüketim çılgınlığı da yoktu. Aradan geçen 20-25 senede ek iş yapamayınca ekonomik durumum üzerine ilave edemeyecek hale geldi. Yine de olduğuna şükür. Sırf maaşla bunları yapmak günümüzde zor. Normalin üzerinde gelir olmalı. Ev sahibi olmak için TOKİ'nin daha çok konut üretmesi gerekir.
Neticede yaşadığım yerde dışarıda sıradan bir çay ocağında 10 TL'ye çay içebiliyorum da, bir arkadaşın davetiyle ikişer çay birer sütlaç yediğimiz kafede 550 TL hesap ödeyemem! Böyle bir yere ancak ayda yılda bir gidebilirim. Yine de bu tür kafelerde yer bulmanın zor olmasını yaman bir çelişki olarak görüyorum! Mesai saatleri içinde gençlerin aylakça sokakta olmasını da anlamış değilim? Evet, ekonomi kötü, geçim zor. Ama önce her birey kendi ekonomisinden başlamalı, en azından gelirini artıramıyorsa giderlerini kısmalı! Özel okullar, markadan başka giyilmeyen giyecekler! Bunlar da bu ülkede oluyor.

Eskiden cebimizdeki paramız kadar harcama, gerekmiyorsa harcamama ,yarını da düşünme gibi dertlerimiz vardı . Şimdi harcamak konusunda insanları frenleyen hiçbirşey yok . Hayal güçlerine kalmış . Deli gibi harcıyoruz , hemde deli gibi . Bu kartların ekstreleri nasıl ödeniyor acaba hanımla birbirimize soruyoruz . Tepeleme boğazına kadar gereksiz ürünlerle doldurulan market arabaları , bir kuruş ödenmeden çıkılan lokantalar, kahvaltı mekanları vs vs vs . Bunun da bir ismi varmış , trendli falan birşeydi ama . Nasıl olsa bu saatten sonra mal mülk sahibi olunmaz diye deli gibi para harcayıp alışveriş yapıyormuşsun . Allah akıl fikir versin millete .
Edit : Doom spending miş.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,599
Kullanıcılar
454,138
Son üye
phantomgölge

Yeni konular

Geri