Askerliğinizi nasıl yaptınız?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan paskomya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın paskomya bu konu şakaya eğlenceye gelmez yürüyüş istiyorsan buyur;

Taşlar senin olsun taş ağırdır düştümü de kırılır. Dünyanın hiç bir yerinde yoktur Türk'ün askeri gibi.
dikkatini çekerim bir daha izle o reel videosunu, bunlar komando, onlar ise astsubay adayları, kola rütbe takmak çocuk oyuncağı değil. bir de otur bir düşün bakalım, askeri geçtim bir insan susuzluktan nasıl ölür?
ben sayın olmayı hak etmeyen biri olarak soruyorum. eskiden k.oç. psikopat eğitim astsubayları yüzünden bir kaç tane eğitim zaiyatı olurdu. bunlar denizci asker, hesabını verebilecek var mı? yada sizin değerli yorumunuz nedir?
asker mi soruyorsun bana? çürük raporu almayıp sınıra giden yeğenimle konuş istesen.

kaan yerli ve milliydi değil mi? motor yoksa uçak yok, pilotlar ölsün fırlatma koltuğu olmasın, joystick midir nedir o olmasa da uçak uçar zaten.
https://www.facebook.com/reel/1158024579466425
Bu konu kadar suistimal edilen herhangi bir konu yoktur muhtemelen.

Kimse kusuruma bakmasın ama iki tarafta bilmediği hususta saçmalıyor.Övenlerde,yerenlerde.

dikkatini çekerim bir daha izle o reel videosunu, bunlar komando, onlar ise astsubay adayları, kola rütbe takmak çocuk oyuncağı değil. bir de otur bir düşün bakalım, askeri geçtim bir insan susuzluktan nasıl ölür?
ben sayın olmayı hak etmeyen biri olarak soruyorum. eskiden k.oç. psikopat eğitim astsubayları yüzünden bir kaç tane eğitim zaiyatı olurdu. bunlar denizci asker, hesabını verebilecek var mı? yada sizin değerli yorumunuz nedir?
asker mi soruyorsun bana? çürük raporu almayıp sınıra giden yeğenimle konuş istesen.
Sayın @paskomya :

Reeldeki video nizami yürüyüş videosu mu yoksa serbest yürüyüş mü? Nizami yürüyüş için komut verilip böyle yüründüğünü düşünüyorsanız TSK'yı tanımıyorsunuz demektir.

ve Astsubay'ların yürümeyi bilmediği varsayımı neye dayanıyor? Ne olduğu ,hangi komutun verildiğinin bilinmediği bir videodan Astsubaylar yürümeyi bilmiyorlar tezini ispat edebilir misiniz?

Son olarak yeğeninizin yaptığı askerlik tüm kurumun genel yapısını temsil eder mi ki askere bu giydirme merakı?

sinek küçüktür ama mide bulandırır, yeterince sinek gördüm ve her yerdeler. çürük raporu alanları herkesler biliyor. bir paket sigaraya görmezden gelenleri biliyorum. bu gözler yeterince pislik ve sinek gördü. merak etmeyin. zaten hukuk kitapları yazar "kötü örnek, emsal değildir" diye.
bazen diyorum keşke gitseydim.

Sayın @paskomya :

Reeldeki video nizami yürüyüş videosu mu yoksa serbest yürüyüş mü? Nizami yürüyüş için komut verilip böyle yüründüğünü düşünüyorsanız TSK'yı tanımıyorsunuz demektir.

ve Astsubay'ların yürümeyi bilmediği varsayımı neye dayanıyor? Ne olduğu ,hangi komutun verildiğinin bilinmediği bir videodan Astsubaylar yürümeyi bilmiyorlar tezini ispat edebilir misiniz?

Son olarak yeğeninizin yaptığı askerlik tüm kurumun genel yapısını temsil eder mi ki askere bu giydirme merakı?

üstadım serbest yürüyüşe örnek gösterebileceğiniz bi video var mı?

üstadım serbest yürüyüşe örnek gösterebileceğiniz bi video var mı?
Bende yok..İnternette var mıdır onu da bilmiyorum.

Ama özellikle köprü geçişlerinde sıkça kullanılır.Bildiğim kadarı ile de söz konusu videoda aşırı gürültüden dolayı böyle bir emir veriliyor. (bildiğim kadarı ile derken sosyal medyada bir yerde okuduğum bir şey.Yoksa böyle bir şey var mı emin değilim yada sebebi şudur diyemiyorum)

Bende yok..İnternette var mıdır onu da bilmiyorum.

Ama özellikle köprü geçişlerinde sıkça kullanılır.Bildiğim kadarı ile de söz konusu videoda aşırı gürültüden dolayı böyle bir emir veriliyor. (bildiğim kadarı ile derken sosyal medyada bir yerde okuduğum bir şey.Yoksa böyle bir şey var mı emin değilim yada sebebi şudur diyemiyorum)

merakım sadece yürüyüş tekniğiyle ilgili. adi adımda yürüyorlarsa ayaklar için bi sıkıntı yok bence ama kolların öyle uzun sallanması uygun adımı akla getiriyor.

Hiç serbest yürüyüşe benzemiyor. Orijinal görüntüyü izleyince ortamda çok gürültülü olduğu anlaşılıyor. Ne bando sesi duyuluyor ne de yönlendiren bir ses. Ritmi bir kez kaçırmışlar demek ki. Bunlar astsubay mı yoksa uzman erbaş mı ben kollarındaki rütbeleri kırmızı gibi gördüm.​

merakım sadece yürüyüş tekniğiyle ilgili. adi adımda yürüyorlarsa ayaklar için bi sıkıntı yok bence ama kolların öyle uzun sallanması uygun adımı akla getiriyor.
İşte bunu bilmek işin içinde olmayınca mümkün değil. Bir tanesi kollarını sallayınca geri kalanlarda mı ona uydu, yürüyüş biçimini bilmedikleri için mi öyle yaptılar, yukarıda yazdığı üzere ritim mi kaçtı,...

Benim itirazım yürüyüşe yada nedenlerine değil. Bunun bir norm kabul edip TSK yada Astsubay eğitimi üzerinden genelleme yapılması. Yoksa 200 Binden fazla muvazzaf/sözleşmeli personeli bulunan bir kurumda herkes dört dörtlük değil. Bulunduğu makam ve rütbeyi temsilden uzak bir dolu tip var.

Bu iş öyle bir raddeye geldi ki Siyasetten en uzak tutulması gereken kurum bir taraf iktidara giydireceğim diye araç olarak kullanıyor ,diğer taraf kendi propagandası için.

işte o zamanda benim tepem atıyor.

15 aylık serüven,
75 gün Samsun da geçen çavuş eğitimi,
Ve Kızıltepe/MARDİN de geçen usta birliği.
Sıcak hava ve sıkı bir eğitim den başka askerlikten aklımda kalan tek şey,
Bölüğün atış mangasında olup sürekli deli gibi atış yapmaktı.
Şimdi bakıyorum da 18 yıl geçmiş aradan ne ara geçtiyse artık.
bende samsunda sihhiyeciydim... ordanda silopiye sürdüler.
nizamiyeden ilk girişte kapıda kalıplı bir adam, ilk girenlere soru soruyordu
sıra bana geldi
"-Kimim ben...?"
".... ?"
"yüzbaşı bilmem kimin kisi"
bana bir tokat... mevlana gibi kendi etrafımda üç tur

Forum istatistikleri

Konular
133,420
Kullanıcılar
459,403
Son üye