Ben astsubaylık kolaydır demiyorum...
"Adaletsiz" olduğundan bahsettiğiniz olayların sivilde daniskası var. Düzen böyle... Hem sivil çalışma şartları TSK dan daha iyi olsa astsubayların orada ne işi var değil mi ?
Aralarında tıpkı sivilde de olduğu gibi, aldığı maaşı kat kat fazlasıyla hakedenler olduğu gibi, kuruşunu haketmeyenlerin de olduğu gerçektir.
Şu anda astsubayların düştüğü kaos, TSK ya zarar vermektedir. Bu işten en zararlı çıkacak olan da astsubaylardır. Ordusunu seven bir sivil olarak bundan kaygı duyuyorum. Bunlar TSKnın en güvenilir kurum olmasını kırmak ve hatta ordunun eski itibarını kazanabilmek için gereksiz bir hamlede bulunmasını zorlamak için yapılıyor olabilir. Yedi düveli dize getirmiş Türk Ordusu bu değil...
Sayın kalptencan; 2 üsteğmen birlik içi nedenlerle, 1 astsubay birlik dışı sebeplerle ceza aldı dedim. Yani subaylara da ceza veriliyor. Görevini en iyi biçimde yapan ve iç hizmet yönetmeliklerine uyan biri neden ceza alsın ki ? Elbette askeri disiplin, memurlara göre oldukça serttir. Ama bu, şimdi hayıflanan astsubay arkadaşlar bebekken de böyleydi, şimdi de böyle... Girmeselerdi. Ben girmedim...
Sayın Since0 ben astsubayların maaşlarını çok bulmuyorum. Göreceli olarak konuşuyorum. Özlük haklarından söz ediyorsunuz. Kaç sivil kurumda TSK daki özlük hakları var ki ? Lojman, orduevi, yazlık orduevi, askeri kreş, kantin, askeri halı saha vs... Siz çayı kaç liraya içiyorsunuz ? Savcı hakim kaç liraya içiyor ? Mühendis teknisyen kaç liraya içiyor ? Siviller olarak bizler bunları görmezden gelemiyoruz. Sizlerde görün...
sayın hansandersen siz hangi ülkede yaptınız askerligi bilmiyorum ama askeriyede dışardan firma tarafından yapılacak işler kışla içinde personel tarafından yapılacak işler bellidir. size göre sanırım hiç kimse orduda çalışmıyor yatıyor dışardan gelip adamlar bütün işi yapıyor.bir kışlanın mutfagında 3000 kişye yemek çıkar,fırında 3000 kişiye ekmek çıkar,bunun Elektrik işleri sıhhı tesisat işleri muhabere nin bütün konularındaki arıza bakım onarım faaliyetleri teknisyen astsubayların nezaretinde veya kendiler tarafından yapılır büyük işler hariç.uzman çavuş çuvalla para alıyor diyorsunuz ?çuvaldan kastınız ne ? nerde yaşıyor bu adam siz bu adama çok kızmışsınız sanırımAstsubaylar memlektte en son konuşması gereken, hak isteyen çalışanlar olmalıdır. Askeriyenin hemen hemen tüm işleri dışarıda özel olarak çalışan firmalar tarafından yapılmakta, bunun yanında burjuvadan gibi davranıp memleketi sömürenler de bunlar.
Tanıdığım bir uzman çavuş var, askeriyenin servis şoförlüğünü yapıyor bir de az maaş alıyorum diye hayıflanıyor. Ya memleket nasıl bir memleketse senin gibi bir adama çuvalla para veriyor, çuvalla hak veriyor. Sen hala hayıflanıyorsun. Senin yaptığın işi yapacak bir dünya adam var dışarıda, hem de asgari ücretle. Allah gözünüzü doyursun. Yazıktır.
Sayın mardahan cuma günü itibariyle yeni tayinler belli oldu doğuda bir hudut taburundan geleli iki yıl olmadan Şırnak ın google eart te bile bulmayacağınız bir yere tayinim çıktı siz hala çay parasından bahsediyorsunuz nasıl bir vicdanınız var anlamadım artık bir şey yazmayacağım kişisel olarak zaten sözün bittiği yerdeyim hayırlı yakmalar dilerim.
Sayın mardahan cuma günü itibariyle yeni tayinler belli oldu doğuda bir hudut taburundan geleli iki yıl olmadan Şırnak ın google eart te bile bulmayacağınız bir yere tayinim çıktı siz hala çay parasından bahsediyorsunuz nasıl bir vicdanınız var anlamadım artık bir şey yazmayacağım kişisel olarak zaten sözün bittiği yerdeyim hayırlı yakmalar dilerim.
sayın since 0 size yenigörev yerinizde başarılar dilerim öncelikle. fakat bazı şeyleri takmayın derim. bu forumda çok saygı deger insanlarda var ve yazılanları okuyanların çogu sizi destekliyordur.arkadaşlardan bazıları sanırım askerlik anılarından dolayı biraz kızgın ve bunu her ortamda belli ediyorlar.Hz MEVLANA'nın dedigi gibi:
SÖYLENECEK HER SÖZE CEVABIM VARDIR BİR SÖZE BAKARIM SÖZMÜ DİYE BİRDE SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE HZ MEVLANA
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?