Atölye Kurulumu

ekotone

Üye
Katılım
23 Şub 2008
Mesajlar
48
Puanları
1
Arkadaşlar yeni bir marangoz atolyesı kurulucuk.3 tane trifaze makıne gelecek. guçlerını bılmıyorum.Nasıl bir tesisat yapmam gerekecek.Yani ana panodan her makinaya ayrı kablomu çekmem gerek yoksa tek kablo çekıp atlamamı yapmam daha doğru olur. bu konuda yardımcı olurmusunuz.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ana panodan her makinaya ayrı kablo gelmelisiniz vede ana panoda onlara ait bir sigorta olmalı
 
ana panodan her makınaya ayrı bırer kablon ve her kablonada gurup sıgorta koymalısın . eger tek bı kabloyla hepsıne bırden dagıtım yapmak ıstıyorsan kullancagın kablonun kesıtı makınaların cekecegı akıma baglı olarak otomatıkman kesıt te büyür .
 
üç fazlı sistemlerle çok fazla uğraşmadım ama az olan tecrübemle şunu diyebilirim ki başının ağrımasını istemiyorsan kesinlikle ayrı hatlar kullanmalısın.
 
Hem güvenlik açısından hem de oluşabilecek maddi hasarlardan kurtulmak isterseniz en mantıklı seçim ana panodan elemanlara ayrı hatlar ve makinelerin etiket değerlerine uygun şekilde koruma techizatı kullanmanız faydalı olur böylelikle ileride oluşabilecek çoğu zarardan kurtulmuş olabilirsiniz.
 
arkadaşların dediği gibi trifaze sistemlerde her makina için ayrı besleme ve ayrı koruma gerekir. ayrıca her makinaya ayrı topraklama kablosu götürmen gerekir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…