Under Ground
Profesyonel Üye
Free enerji projelerinin bile kendi icinde bir tutarlılığı varken siz hala motorda oluşan gücü krank mili olmadan nasıl dışarı aktaracaginizin bilgisini veremediniz . Bu noktada projenize hayal bile diyemiyoruz malesef. Mevcut konseptleri nasıl daha verimli hale getiririz diye bir konu baslatsaniz konuşulan şeylerin bir tutarlılığı olur . Nasrettin hocanın leyleğin bacaklarını kanatlarını kesip şimdi kuşa benzedin demesinden farksız kafanızdaki şeyler.Bakın konik kısım yanma odası kadar küçük oluşan basınç aynı. Yani yanma odası mm3 olarak ele aldığımız zaman bu konik yanma odasının mm3 ude aynıdır. Oluşan basınçta aynıdır. Çıkış bölgesinden basınç çıkar. Çünkü çıkış bölgesinin karşısında bir döner tabla vardır ve bu döner tablayı Elektrik motorlu döner tabla sanmayın. Döner tabla işlenmiş bir demir parçası bir yuvarlaktır. Konik kısımdan çıkan basınç bu döner tablayı hareket ettirir.
Yanma odalarını elektrik motorlarının stator kısmına benzetebiliriz. Sotator gibi 48 konik. Yani 48 yanma odası veya 24 bu değişebilir. Gücüne göre.
Bir mıknatısı döner tablaya yapıştırın ve elinizde aynı bir mıknatısı üzerine yaklaştırır iseniz döner tabla hareket edecektir. Ama yönü belli değildir. Yönü için elinizdeki mıknatısın, döner tabla daki miknatisa sağından mi yoksa solundanmi yaklaştırır siniz o önemli dönüş yönü için
Termodinamik ve akışkanlar mekaniği dersine girmek gerekecek bu işi açıklamak için.Bakın konik kısım yanma odası kadar küçük oluşan basınç aynı. Yani yanma odası mm3 olarak ele aldığımız zaman bu konik yanma odasının mm3 ude aynıdır. Oluşan basınçta aynıdır. Çıkış bölgesinden basınç çıkar. Çünkü çıkış bölgesinin karşısında bir döner tabla vardır ve bu döner tablayı Elektrik motorlu döner tabla sanmayın. Döner tabla işlenmiş bir demir parçası bir yuvarlaktır. Konik kısımdan çıkan basınç bu döner tablayı hareket ettirir.
Yanma odalarını elektrik motorlarının stator kısmına benzetebiliriz. Sotator gibi 48 konik. Yani 48 yanma odası veya 24 bu değişebilir. Gücüne göre.
Bir mıknatısı döner tablaya yapıştırın ve elinizde aynı bir mıknatısı üzerine yaklaştırır iseniz döner tabla hareket edecektir. Ama yönü belli değildir. Yönü için elinizdeki mıknatısın, döner tabla daki miknatisa sağından mi yoksa solundanmi yaklaştırır siniz o önemli dönüş yönü için
Formulü yazdık ya.1400 CC veya farklı CC. Aslında CC yi oluşturan piston alt noktada iken, piston üst yüzeyi ve subaplar arasındaki hacimdir. Benim için bu önemli değil. Önemli olan piston üst noktada iken piston yüzeyi ile subaplar arasındaki hacim. Yani yanma odası hacmi. Siz bu hacmin ne kadar olduğunu söyleyin. Biliyorsanız. Bilmiyorsanız deneme yanılma yöntemi ile ben bulurum. Yardımınız dokunursa iyi olur. Yok soylemezseniz siz bilirsiniz. Ayrıca bu sayfayı ziyaret eden öğrenciler için de iyi olur. İnsanları bilgilendirmek için güzel şekilde katkıda bulunursunuz. Siz bunları söyleyin. Bende emme egzoz nasıl olacaksa onu düşünüp kendi başıma yol alayım.
Çalışma şekli aynı ölçüleri farklıysa sorun olmuyor. Yoksa kimse motor üretemezdi.Sıralı motorların yani 4 silindir bu 1.4 olsun 1.6 veya 2 farketmez. Benim bildiğim bunların hepsi patentli. Ve motor tasarlanilamiyor. Tasarlayanlar piston çapını veya krank ölçüsü veya egzantrik ölçüsü veya yanma zamanı farkı hepsini farklı tasarlayıp piyasaya sürüyor. Ama yeni yapılan ve piyasaya sürülecek olan bir motor başka patentlere göre tasarlanırsa eğer dava olayları oluyor ben böyle biliyorum doğru mu?
Hal böyle olunca kimsede olmayan bir motor değişik tarzda sitilde bir motor yapmak akla geliyor. O yüzden soruyorum. Şimdi farklı motor uğraşı içindeyim. Yine de hayırlısı bakalım. Teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?