Program tuşuna bastığımda böyle bir sonuç veriyor çipi silmiyor kart hala çalışmaya devam ediyorİkinci resimde imza hatası veriyor. ATMega8 işaretli. "Detect" düğmesine basın. Ayrıca -e seçeneğini işarerleyiniz.
Atmel işlemcilerde ki kilidi açmak için yıllar önce devre yapmıştım.
Kilitli bir çok işlemciyi de tekrar kullanılabilir hale getirmiştim.
Web de kaynak dosyaları var.
Atmel AVR Fusebit Doctor
Denedim reset ile gnd arasına 100 uf kondansatör bağladım ayriyeten programlanan kartın atmega64 un reset pininede 10 uf takip denedim yine olmuyor .Sizinki ile aynı dertten muzdarip biri için bir öneri yapılmış.
Arduimo "auto reset" fonksiyonunu kapatnak (disable).için reset ucuna 10uF kondansatör bağlayın denmiş.
Kullanıcı sorunun çözüldüğünü söylemiş detayları okumadın, isterseniz deneyin.
https://forum.arduino.cc/t/arduino-as-isp-will-not-erase-or-program-the-atmeg8a-target/608564
Anlaşılan iş başa düştü daha önceki Eeprom programlamada yaptığım gibi bunuda mega kullanarak silebilirim 16 tane pin gerekiyor ayriyeten 12 volt ve transistör falan gerekiyor yapınca buradan paylaşırımEğer SPI programlama kapatıldıysa; ancak paralel programlayıcı ile resetlenebilir. Zira imza okunmuyor.
Linkteki kişi de 100uf bağlamış! O da önce olmadı diyor. Arduino Uno 10 nolu pinine bağlanmalı diyor, detaylar için linki okumanızda fayda var.100 uf kondansatör bağladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?