Avometre kullanımı ile ilgili birkaç soru

Teşekkür ederim ustam. Diline sağlık.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Değerli Hocalarım;bu islerde yeniyim. bir kaç gün önce dandik dt830d ile (ilk multimetrem) 10A dc kademesinde ac220volt un akimini olcmeye kalktim. Ekranda 0 yazdi bende heralde akimi az dedim zira pır sensor cikisiydi akimi az olabilir diye dusundum. 200 mA kademesine atip vohmmA ya probu taktim. ve tekrsr ampermetreyi bagladigimda yine 0 yazdi ardindan hemen bir cizizizizizit gibi bir elektrik sesi geldi ekrandaki 0 yazisi 1 er 2 ser yukari dogru cikti tabi ben hemen devreyi açtım. Artik sadece 10A ve 200mA kademesine aldimmi avometreyi 0dan basliyo yukari dogru kafasina gore cikiyor. Lakin 20mA ve 2000u kademesinde bir sıkıntı yok. Tamir imkanı yoktur değilmi.
 
Olur öyle şeyler, yenisini al.
Teşekkür ederim. Sizce ayni modeldenmi alayim. Yoksa 60-70 tl gibi kisitli bir bütçem var. Daha iyi modelleremi bakayim. Bozulanin zaten amper kismi disinda bir sıkıntı yok o yüzden ayni modelden almak istemiyorum. Bana hangi modelleri onerirsiniz. Bu konuda pek bi fikrim yok hangisi iyidir alinir.
 
Linkteki üründe güzel unit bence hem bûtceye uygun hemde kaliteli diye düşünüyorum.
Yıllardır kullanıyorum sorun yaşamadım.
Akım ölçme kademesinde yanlışlıkla faz nötr den voltaj ölçümü yaptım cam sigorta attı.
Değiştirdim ve kullanmaya devam.
 
Teşekkür ederim Hocam ürünü inceledim. Gerçekten güzel ve fonksiyonlu. Hemde bütçeye uygun.
Teşekkür ederim Hocam sağolun. Nasip olursa alacağım inşallah.
 
Akım ölçmek için yük ve kaynağın arasına girmen lazim, yoksa avometre yük olur ve gümler. bunu da bozarsin.

Mesela Prizin akımını olceyim diye birşey yok. Prize takılı birşeyin akımı ölçülür. Voltaj ölçüyor gibi akım kademesinde prize sokulmaz.
 
Haklısınız hocam ampermetrelerin seri baglanmasini kast ediyorsunuz. Bende 220 pir sensor cikisindan o sekil olcmemistim zaten. Evin koridorunda serit led yaptiydim. cunki ev giris katta olduğu için ev karanlik biraz. Gunun belkide 5 saati falan açık kaliyordu led. Bende de otomatik bina lambalarindan vardi. 220 pir sensorunu sokup koridora otomatik serit led yaptim. Sensör çıkışınından 12v adaptörle ledi baglamistim. Aslında, bu adaptör12v 2A cikis veriyor ama acaba 220 kisminda kac A cekiyor diye merak etmistim. Watt hesabi yapacaktim kendimce. Fazla merakın kurbanı oldum.
 
Ölçemezsin, watt hesabı da yapamazsın. LED trafoları çektiği akim sinus değil darbe şeklinde. Avometre olçemiyor.


 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…