Cihaz bazen 1. derecede bile ayak koymayacak kadar çok ısınıyor, yani ısıtmaya ara vermeden çalışıyor. Bir yerden sonra 3 kere uzun uzun sesli sinyal verip kapanıyor. Bazen ısınıp ısınmadığı dışarıdan fark bile edilemeyecek kadar yeni açılmış, en çok 20-30 saniyedir çalışıyorken de aynı sinyali verip duruyor.
Aslında bir yerden çıkarmadım, dümdüz bir cahil mantığı ile direncini tamamen yitirip anahtar gibi çalıştığını sandım ama belli ki öyle değil. Biraz abartılı tasvir etmiş olabilirim ama gerçekten küle dönmedi. Eğer tarif ettiğim aralıklar 200K bir NTC için normalse hala aynı şekilde çalışıyor. Bozduysam da problem değil. Bu göze aldığım bir riskti.
Ben sizin ve
@fgencal 'ın yazdıklarından sonra termistörü devreden çıkarıp kısa sürelerle çalıştırıp gözlemlediğimde cihazdaki arızada herhangi bir değişiklik yok, aynı şekilde sesli uyarılarla çalışmayı durduruyor vs.
Yani belli ki tahminlerinizde haklısınız diğer
Elektronik aksamda bir sorun var gibi. Cihazın o parçaları oldukça korunaklı (sıvıdan veya benim gibilerden korumak istemiş olabilirler) bir kutu içinde, o yüzden oraları kurcalamadım.
Başka bir ısıtıcım daha olduğundan özellikle bu ısıtıcıya ihtiyacım yok, o yüzden sizi de yok yere meşgul etmek istemiyorum onarmak için. Yedek parça lazım olursa yazarsın
@fgencal