Ayarlı güç kaynağı voltaj çökmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan koray79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
LM317 o kadar uzun kablolamaya tahammül edemez.
Kablolar aslında kablo değildir.
100nF kondansatör LM317 nin dibinde değilse o kablolar bobin demektir.
Lm 317 to 220 kılıf başka bir transistör ve mj 15004 bağladım sonuç yine aynı ayrıca başka bir mj 2955 de bağladım yıne çökme oluyor dediğiniz gibi kablolar dan sorun olabilir ayrıca aynı devreyi pertinax ile 1mm kablo ile yapıp hafta sonu tekrar deneyeceğim . başka bir ayarlı güç kaynağım var hazır yapılı onu kullanıyorum bu devre ile bukadar ilgilenmemin sebebi merak ve öğrenmek temel elektronik eğitim seti çok faydalı oluyor daha iyi anlıyorum. burada paylaşmadığım basit bir çok devre yaptım vumetre yürüyen ışık vs. basit ama deneyim ve öğrenmek için sadece bu ayarlı güç kaynağı devresi sorun çıkarıyor ve gerçekten yapımı benim gibi amatörler için zor ve karmaşık yaklaşık 30 yıl önce okulda buna benzer bi devre yapıp uzun süre kullanmıştım heralde bu devre oradan takıntı oldu bana :D :D :D :D işin ilginç ve anlayamadığım kısmı ilk yaptığım koruma diyotları olmayan devre halen sorunsuz çalışıyor . bu işi öğrenene kadar bu devre ile uğraşmaya devam edeceğim sanırım.:D:D yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim pertinaxlı yeni devreyi yapmadan önce bu devredeki yaptığım baskı devre yollarını lehim ile kalınlaştıracağım ayrıca diyotları ve sonradan ekledeğim kondansatörleri tek tek söküp tekrar deneyeceğim umarım sorunu bulurum

Forum istatistikleri

Konular
133,420
Kullanıcılar
459,402
Son üye
bilgiislem

Yeni konular

Geri