Aydınlatma Anahtarları

ilyas_1914

Üye
Katılım
22 Ocak 2016
Mesajlar
95
Puanları
1
Yaş
38
Konum
İzmir
Merhabalar aydınlatma tesisatlarında anahtar yönünün bazıları aşağı doğru açılırken bazı tesisatlarda yukarıya basıldığında açılır şekilde ayarlanıyor.Bunun yönetmelikte nasıl olması gerekir.Yoksa herkes kendi doğru bildiğinimi uyguluyor.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yonetmelikte oyle bir sart olacagini zannetmiyorum.istege gore baglayabilirsiniz
 
benim evimdeki aydınlatma anahtarınıda yönetmelikle mi açık kapatacaz
 
şart namede öyle bişey yok kullanım açısında kolaylık sağlaması için aşaıya doğru basmak daha kullanışlı ve herkesin alışkın olduğu bir yöntem
 
Teşekkürler cevaplarınız için.Bu gün bir arkadaşımın yeni taşındığı evde tadilat işleri yaparken elektrik kesintisi yaşandı.Ve biz evden çıkarken ışıkların açık kalmaması için anahtarları kontrol ettiğimizde kimisi aşağıda kimisi yukarıda açık konuma geldiğini farkettim.Bunun için böyle bir standart varmı yokmu merak ettim.
 
ole bir standartı yok ama evde kolaylık olsun dıye bnce kapalı konumda hepsı aşağıda olsun yakarkende yukarı basması dha mantıklı tabı tercıh sizin...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,156
Mesajlar
923,790
Kullanıcılar
451,498
Son üye
Mallame35

Yeni konular

Geri
Üst