Aydınlatma Otomasyonu

Sanırım ortak kanı Knx 'in geniş ürün desteği , kalitesi ama fiyatının yüksek olması yönünde.Bu noktada projelerde firmamızdan fiyat almamınızı öneririm Örneğin şu an için Knx 4 kanal 16 Amper Relay Module fiyatı müşteri fiyatı 320 $ civarında bayi ve iş ortakları daha uygun alabiliyor.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Çok güzel bir sorum var, Cep telefonu ile arama yaparak, her hangibir fonksiyon ile evin doğal gazının kapandığının veya atıyorum Panjurun kapandığının bilgisini almak istiyorum. Bizim gibi orta gelirli bir çalışana bu sistem ne kadara maliyet çıkartır??
 
Selam arkadaşlar işlerimin yoğunluğu nedeniyle mesajlarla ilgilenemedim açtığım konuda yardımcı olamadım hepinizden özür dilemek iyi olur bide benim mail adresim [email protected] den detaylı yazışabiliriz
 
0533 463 95 37
 
arkadaşım merhaba öncelikle bu işi yapabilmek için ETS 3 proğramını kullanmayı öğrenmek gerekiyor bunun kursları var bitiminde sertifika veriyorlar ve proje yapabilme yetkin oluyor biraz pahalı ama bu sistemi öğrenebilmek için bu şart sadece bilgi edinmek istiyorsan sorularını bekliyorum yanii kurs görünce uygulama yapmak sürekli bu işlerde çalışmakta şart yoksa kursta bir şey olmuyor çok zor bi proğram ama işi çözünce nekadarda basit olduğunu anlıyorsun ben biraz şanslıydım elimde yapılmış yapılacak bisürü proje vardı iş yerinde bu sistemin olması büyük şanstı benim için yaptım bozdum çözdüm çok şükür bir çok projeyi bitirdim ve haala yaptığım devaam eden projeler var büyük gökdelenlerin çoğu ve lüks villalar hep bu sistemle çalışıyor
 
arkadaşım merhaba öncelikle bu işi yapabilmek için ETS 3 proğramını kullanmayı öğrenmek gerekiyor bunun kursları var bitiminde sertifika veriyorlar ve proje yapabilme yetkin oluyor biraz pahalı ama bu sistemi öğrenebilmek için bu şart sadece bilgi edinmek istiyorsan sorularını bekliyorum yanii kurs görünce uygulama yapmak sürekli bu işlerde çalışmakta şart yoksa kursta bir şey olmuyor çok zor bi proğram ama işi çözünce nekadarda basit olduğunu anlıyorsun...r

ETS zor bir program değildir. Zor görünebilecek olan algoritma hazırlama ve telegram mantığını anlamadır. Akıllı ev projeleri için olmazsa olmaz değildir. ETS ile KNX tabanlı ürünlere configürasyon yüklersiniz ama bunun dışında pekçok sistem daha vardır, elbette piyasa hakimiyeti ve kalitesi en üst basamakta olan KNX bana göre de. Kurs görme şartı yok, herhangi bir kişiden veya firmadan da kullanımını öğrenebilirsiniz ve proje yapabilirsiniz, elbette kurs görmeniz evla olanıdır. Proje yapmak için sertifikasyon zorunluluğu teoride vardır, pratikte geçerliliği yoktur. Sanırım artık DİMEL haricinde başka firmalarda sertifikasyon vermeye başladılar.
 
sertifika olmadan yapılan bütün projeler kaçaktır şikayeti halinde çok ciddi cezaları vardır
sen bir knx shutter siemens veya theben & cihaza ETS olmadan nasıl yükleme yapabileceksin hangi sistemler var ben bu işe başlarken aynı kursa gerek yok diyordum yaparım diyordum söyleyenlerede inan mıyordum ama olayın farklı olduğunu anladım ben kurs görmeden bu işin profosyonelce yapılacağına inanmıyorum Dimel hariç bizlerede sertifika verme yetkisi sunuldu almanyadan arayıp öğretme ve sertifika kurs verme yetkisi önerildi bir çok arkadaşım kabul etti eğitimden sonra şu an öğretmenlik ve sertifika verdirme yetkileri var
 
Sanırım açık ifade edememişim.
KNX tabanlı ürünlere ETS ile konfigurasyon yükleneceğini yazmışım, nasıl yükleme yapacağım veya yaptığım belli sanırım.
Otomasyon konusunda bir hayli marka ve standart/protokol/platform mevcut artık. KNX eskisi gibi tek hakim değil.
Şikayet konusunda ise müşteri şikayet ederse geçerli ( başka firma şikayeti hükümsüzdür) ki bu sertifikalı olan installer da işini doğru yapmamış ise geçerli ve sertifika iptaline kadar yolu var.
Sertifika verme yetkisine sahip diğer firmaları da belirtirseniz, duyumda kalan bilgilerimizi teyid etmiş oluruz( kendime lazım olduğundan sormuyorum:)

http://www.knx.org/knx-partners/training-centres/knx-tc-result/?countrycodes[]=0090&search=Show

installer sayısında artış olmuş bu arada, 76 kişiye çıkmış sizlerin sayesinde Ersin Bey.
 
siemens te aldı eğitim işini ayrıca çarşamba günüydü 10 kişi daha eğitmenlik kusrlarına başladı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,866
Mesajlar
921,130
Kullanıcılar
450,985
Son üye
berkoooo
Geri
Üst