1- Buattan komütatöre inecek kablo lamba linyesine ait olmalı. Yanlışlıkla priz linyesinden almamaya dikkat et.mrealites ' Alıntı:mrb arkadaşlar.Elektrik konusunda çok yeni değilim ama uygulama aşamasında ilk defa çalışyorum.paralel sortilerde , normal sortilerde boattan komütatöre giden kabloları nasıl belirleyeceğim.çizmek tek çizgi atmak kolay ama uygularken bir komütatöre boattan sadece fazla nötrmü inecek.toprak armatüre direk gidecek ama diyelim 4 tane armatür bir komütatör var.komütatörün tek tarafı 2 armatürü diğer tarafı 2 armatürü yakacak.bu durumda gelen linye boata uğradıktan sonra 1.5 mm2 lik faz ve nötr kablosu önce anahtarımı inecek.nötrü armatüre komütatörden çıktıktan sonramı uğrayacak.yada nötr komütatöre hiç inmicekmi .nasıl bir düğmeye basıp 2 armatür diğer düğmeye basıp 2 armatür yakacağız.yardım eden olursa çok sevinirim.ayrıca yardım etmek isteyen olursa projeyi veya sadece o kısmını gönderebilirim.ayrıca hastane projesi isteyen varsa gönderebilirim.teşekkürler
2- Lamba linyesini belirledikten sonra (Genelde 1,5mm2'lik kablo olur.),O kablodan ek alıp komütatör anahtara götürürsün. Anahtarın ortak ucuna bağlarsın (3 ucu olur. Ortak olan uç faz girişidir. Diğer ikisi ise lambanın düğmesine basınca çıkış verir.)
3- Komütatör anahtarın çıkışlarından birer adet kabloyu buata çekersin.
Bu durumdan sonra lambanın düğmelerine basınca buattaki (bizim çektiğimiz) kablolarda elektrik olur.
4- Bu kablonun birini lamba(lar)dan gelen kablonun birine bağlarız.
5- Lambadan gelen diğer kabloya da buattaki nötr kablosunu bağlarız.
6- Lambadan gelen topraklama kablosunu da buattaki topraklama kablosuna bağlarız.
Teknikadam_41'in açtığı başlık: Temel Elektrik Tesisat Bilgisi PDF dosyasının linki:
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/temel-elektrik-tesisat-bilgisi.1453/
Sayfa28: Komütatör anahtarlı lamba tesisatı.