Aydınlatma Projesi Çizimi

bu konuda yazılmış kitap ve kaynak gösterbilecek arkadasımız var mı acaba
 

İç tesisler yönetmeliğinin sorduğunuz soruyla ilgili açıklaması;
xi) (Değişik fıkra: RG 04.04.1986-19068) Bir aydınlatma linyesine bağlanacak sorti sayısı, linyenin yükü (gücü) ve gerilim düşümüne bağlı olarak belil1enir.
Aydınlatma gücü, aydınlatma hesabı yapılan binalarda bu hesap sonucunda elde edilir. Kullanılışı bakımından özel bir durumu olmayan küçük alanlı yapı birimleri için aydınlatma hesabı yapılması gerekmeyebilir. Aydınlatma hesabı yapılmayan yerler için aydınlatma gücü, m2 başına en az 12W(12V/m2) alınarak belirlenecektir.


Yönetmelikteki cümleler her ne kadar elastikte olsa. Aydınlatma hesabı özel projelerde(Hastane,Ofis binası,v.s.) bir oda için yapılıp armatürler arası mesafenin belirlenmesi gerekir.
Projeci arkadaşların genelde dikkat etmediği yada üzerinde durmadığı husus yerleşimdir. Örneğin asma tavanda 60x60 karolajda armatürlerin dağılımını düşünmezler uygulamacılarda dama tahtası üzerine pul yerleştirir gibi armatürleri dağıtmak için uğraşır durur. İyi yapılmış bir proje işin önünü açan zaman kaybettirmeyen projedir.
Kare veya Dikdörtgen harici oda şekillerinde tefriş önemlidir yani çalışma masaların dağılımı, çalışma alanı önemlidir bu alan dışında bir bölgenin aydınlanma değerinin uygulamada bir miktar düşük olması sorun yaratmaz.
 
yönetmelikler var örneğin bacdan kablo geçmezse onları çapraz felan geçircen istiyosan bende çizimler var yardımcı olurumm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…