züleyha
Üye
İyi günler. Bir Elektrik devresine başla sinyali 10 farklı makinadan geliyor. Ancak aynı anda gelen sinyalleri sıraya dizmemiz gerekiyor. Çünkü bir sinyalin başlangıç vermesiyle başlayan işlem 2 dk sürüyor.Örneğin aynı anda 3 makindan sinyal geldiyse. önceliği küçük numaralı makinaya verelim ancak bu 3 makinadan gelen sinyallerden ikisi beklerken yani. 1 nolu sinyali işleme aldık 2 ve 3 bekliyor. bu sırada 7 nolu sinyal geldi. Bu şeklde sinyaller sıraya dizilecek ve işlem bittiğinde sırayla işleme konacak.
Ben gelen 2 sinyal için bu işlemi gerçekleştirdim ancak. 10 farklı gelen sinyali nasıl sıraya dizeriz. Ayrıca sinyal kimliğide önemli. nasıl?
1 nolu makinadan gelen sinyal 1 nolu lambayı, 5 nolu makinadan gelensinyalinde 5 nolu lambayı yaktığını ve 1 nolu lamba sönmeden hiç bir lambanın yanamayacağı söndükten sonra ise sıraya göre diğer sinyallere cevap verileceği bu durumda kumanda devresini yapabilirmiyiz? :-
Ben gelen 2 sinyal için bu işlemi gerçekleştirdim ancak. 10 farklı gelen sinyali nasıl sıraya dizeriz. Ayrıca sinyal kimliğide önemli. nasıl?
1 nolu makinadan gelen sinyal 1 nolu lambayı, 5 nolu makinadan gelensinyalinde 5 nolu lambayı yaktığını ve 1 nolu lamba sönmeden hiç bir lambanın yanamayacağı söndükten sonra ise sıraya göre diğer sinyallere cevap verileceği bu durumda kumanda devresini yapabilirmiyiz? :-