AzRail kardeşime ve diğer yöneticilere

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Atoll

Üye
Katılım
30 Ağu 2008
Mesajlar
103
Puanları
1
Değerli yöneticiler ve kardeşim AzRail,

iki gün önce calivaron kardeşime yardım olmak maksatıyla kendisine yarıyacak bir site önerdim.

Azrail Kardeşim bu linki ve yazmış olduğum notu silmiş. Ve küçük bir not düşmüş: "Konu AzRaiL tarafından (Dün Saat 18:30 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Türkçe içerikli mesleki forum ve portal reklamı yapmak yasaktır. "

Açıkça çok şaşırdım. Tesadüfle şimdi gördüm. Çok yadırgadım açıkcası.

Burası paylaşım sitesi değilmi ?
" Bilgiler paylaştıkca çoğalır" slogana ne oldu ?
amaç burada ki insanlara yardım etmek değilmi? biz bunu karşılıksız yapıyoruz. Ayriyetten o sitede calivaron kardeşime yarıyacaksa, niçin demeyim git şuraya bak. Biz yardım seven insanlarız, yönlendiririz. o kadar formüller varki orada. O formülleri burya getiremem ki ?, o bilgiler orada küflensin mi? işine yarıyacaksa niye engelliyoruz ki.

Özel mesaj mı gönderseydim "sus kimse duyması, orada bir hazine var" .

Sevgili Kontrolkalem yöneticilerim biraz daha olgun pencere den bakmanıza davet ederim, çünkü burası internet ve sınır tanımaz. İnsanlar daha nerde doyurucu bilgi alırsa ve özgür yazma imkanı bulursa oraya yönelir.

Bu yazdığım çerçevede Azrail kardeşim bir yorum getirirse çok sevinirim.
sevgi saygı.... gözlerinizden öperim.
 
Sn Atol açıklamalarınızla ilgili düşüncelerimi belirtmek istiyorum;

Örnek veriyorum siz hiç startv'de atv'nin reklamının yapıldığını gördünüz mü? yada başka bir tv kanalının. Bu konuda yöneticilerin hassasiyetine ve davranışlarına sonuna kadar katılıyorum. Bunun kabul edilebilir,savunulur bir tarafı yoktur.
Bilgi paylaşımına gelince o bahsettiğiniz sitedeki çok değerli bilgiler o şahsın kendinemi ait yoksa yeryüzünde keşfedilmemiş bilgiler mi içeriyorki ben o bilgileri alıp buraya koyamam diyorsunuz. Ben kendi şahsıma ait fotoğraflara bile bazen etiket basmıyorum hatta uyarılar geliyor abi ne yaptın ya forumun adını yazsana diye farketmez kardeşim diyorum bı bilgi ve fotolar birilerinin işine yarasa ne mutlu bana diyorum. Bilgi paylaşımı öncelikli konu ise amaç birilerin faydalanması ise ben o yazıyı ordan alamam düşüncesi son derece yanlıştır.Benim yaptığım çalışmaların çoğunu başkaları almakta kendi sitesinde adımı bile belirtmeden kullanmaktadır adım yazılmasın hiç önemli değil önemli olan vatandaşımın ondan faydalanmasıdır. Gerçek bilgi paylaşımı zihniyeti budur...
 
Sevgili Teknikadam_41 kardeşim,

Müsade et yönetim buna cevap versin. biz sonra yine de düşüncelerimizi yazarız.

kendi imzanı hatırlatim sana : "Bilgi Paylaştıkça Çoğalır..." bunun arkasında yatan felsefeyi ben sorguluyorum. bari Bilgi Paylaştıkça Çoğalır niçin yasaklıyoruz.

Bundan Kontrolkalem küçülmez ki aksine daha da büyür. daha çok insan çeker. çünkü gerçek yardım etmiş olur ve insanlar başka arayışa girmez.

Yönetim ne düşünüyor acaba?
 
Teknik adam size Bazı hususlarda katılmıyorum fakat örnek verecek olursam ; star tv'de bir program var diyelim (Maç),Diğersi Gün oluyor haberlerde Maçta şunlar şunlar oldu diye altta starın logosu ATV'de Görüntüyü yayınlıyorlar böyle çoğu kez gördüm Kanallarda aralarında anlaşmalı zaten ..??

Çok güzel Açıklamışssın atoll Ayrıca Hadi bu mesajı sildiler Peki Diğer Kullanıcıların yazmış oldukları iletiler dahi İçerisinde Başka web sitelerinin detayları irdelenirse Reklam yapılmış oluyorda o mesajları neden silmiyorlar şu siteye bak,şurda işini Görür diye kaynaklar veriliyor bunlar neden silinmiyor ozaman?? Neden?? Lütfen arkadaşlar bırakın Şu reklam muhabbetlerini Zaten Site Yapacağı kadar Hit Yaptı Örnek sitede İnternet ortamında bütün bilgiler kaynak sitelerden alıntı bütün siteler olmak şartıyla buda ağ sistemini oluşturuyor Reklama gelirsek zaten sitenin masrafları site reklam banner,logo sayesinde hayli hayli şukadar üye barındırmasına rağmen karşılar Bırakın bilgiler paylaşılsın alıntı yapmaktan iyidir yine kaynak belli yer belli,Bölge belli Buna rağmen Silinmeyi Engelleyelim
 
Son düzenleme:
bizi kaybetmekten korkuyorlar herhalde bu forumda olmayan ama başba forumda olan çok şey var, örnek pic proje sitesinde. str veya atv paylaşımı düşünmez kendi çıkarını düşünür. atola katılıyorum bunun nedenini bende merak ettim
 
Sn. Üyelerimiz...

Kimseyi kaybetmekten korktuğumuz filan yok. Bu linklerin silinmesinin birden çok sebebi var.Örneğin; üyenin vermiş olduğu link saçma sapan virüslü bir sitenin olabilir, reklam içerikli bir site olabilir yada porno içerikli bir site olabilir. Sizin verdiğiniz site bu şekilde bir site olmayabilir ama her üyenin verdiği site linkinide kontrol edemeyiz işte bu yüzden linkler silinmektedir.Kurallarımız daha önce karşılaştığımız sorunlardan yola çıkılarak hazırlanmıştır.
 
Sevgili arkadaşlar;


Site içerisinde yüzlerce konu yüzlerce mesaj ve yüzlerce takip edilmesi gereken kullanıcılar var ve internet dünyasının temel geliri tıpkı radyo, tv ve diğer yayın araçları gibi reklama dayalıdır. Sizlerin reklam ya da kullanıcıları kendi amaçlarınız doğrultusunda yönlendirebilmek ya da kendi sahip olduğunuz sistemlerin popülerliğini arttırmak amacıyla bu siteye giriş yapmayacağınızdan eminiz. Ama şu var ki, adamın biri girer buraya şunun reklamı bunun reklamı derken burasını ne siz düzenleyebiliriz ne biz. Sonuç olarak burası bir bilgi paylaşım platformu olduğu doğru ve siz buradan bu zamana kadar birşeyler alabildiyseniz bu mantık sayesinde alabiliyorsunuz bunu unutmayın.

Ayrıca yukarıda çok yadırgadığım bir cümle öbeği okudum.

"Bizi kaybetmek istemiyorlar" gibi birşeydi.

Sonuç olarak siz buraya para verip girmiyorsunuz. Kimse sizin karşınıza şunu paylaş şunları yaz bunları yaz gibi bir taleple de gelmiyor değil mi? Yani isteseniz buradan alacağınızı alıp bir daha uğramayabilirsiniz de ve kimse de size mail ya da telefon gibi iletişim araçlarıyla ulaşıp ya kardeş sen neden girmiyorsun bla bla bla gibi bir replikle sizi rahatsız etmez. Bizler, bizden kastım yönetici arkadaşlarım ve diğer kullanıcılar olarak buraya bir şeyler vermek ya da buradan birşeyler almak amacıyla buradayız inanın bana başka hiçbir çıkarımız ya da kazancımız yok. Dolayısıyla böyle bir replik kullanılması bana göre çok saçma.

Forum kuralları burayı belirli bir düzen ve strateji üzerinde yönetmek üzere konulmuştur. Her linkin içeriğine bakacak kadar vaktimiz olmayabiliyor. Düzen adına Hepimiz buna uymak zorundayız. Özel mesaj sistemini bu tür işler için koyduk.
Umarım mesajım alınmıştır.


Saygılarımla.
 
Sayın Atoll ve Sayın caner-emre

Korkumuz üyelerimizi kaybetmek değil çünkü biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu (Reklam gibi oldu ). Kaldı ki Türkiye'nin en büyük mesleki paylaşım platformundan ücretsiz olarak yararlanmakta ve dönem dönem düzenlediğimiz yarışmalarda hediyeler kazanmaktasınız. Üyelerimizden maddi bir kazancımız olmadığı gibi sadece egomuzu tatmin etmek için de üye sayımızı artırmaya çalışmıyoruz. Amacımız sadece Türk halkının mesleki eğitim eksikliğini giderebilmektir. Çok fazla reklam koyarak gelir elde etmek bir yana üyeler rahatsız olmasın diye reklamları azaltıp forumun giderlerini ucu ucuna karşılamaktayız.

Gelelim reklam mevzusuna; biz bu güne neler neler gördük buraya yazmaya kalksak roman olur. Gezin dolaşın internette bir çok forum sahibi bırakın konularımızı çalmayı kategori düzenimizi ve bölümlerimizi bile aynen kopyalamakta bununla da yetinmeyip utanmadan gelip bizim forumda arsızca reklamlarını yapmaya çalışmaktalar. Biz şimdiye kadar sadece reklam geliri getirmesi için kurdukları sitelerin reklamlarını yapıp üç kuruşluk menfaat peşinden koşanları da gördük. Kontrolkaleminden türetilmiş alan adlarını alıp bizi tehtit etmeye kalkanları da gördük. Yöneticilerimizi ayartmaya çalışanları bile gördük. Bu liste böyle uzar gider...

Bu güne kadar koyduğumuz her kural Sayın Burçin ERİŞEN'in de söylediği üzere karşılaşılan sorunlar üzerine koyulmuştur. Yönetim olarak bizde dahil olmak üzere herkes bu kurallara uymak zorundadır. Ben de burada sadece kuralları uyguluyorum. Ne zaman yöneticiler tarafından kurallar önemsenmemeye başlanırsa veya uygulamada gevşeklik gösterilirse o zaman emin olun ki bu forumda büyük bir kaos oluşur. Şimdi sizin bir forum linki paylaşmanıza izin versem yarın bir başkası çıkıp "kardeşim orada bir üye link vermiş silmemişsiniz benim linkimi de silmeyin" demez mi? İlginizi çeken veya merak ettiğiniz her konuda birileri filanca linkte aradığınız her bilgi var yazsa sizin hoşunuza gidermiydi?

Forum kurallarına göre bir üye kalkar şu forumda aradığın bilgi var derse bu açıkça reklamdır. Çünkü formüller ne bizim nede başka forumların patentli malları değildir. Amacınız yardım etmekse ilgili formülü soruyu soran arkadaşa verirsiniz o arkadaşta verdiğiniz formülde değerleri yerine koyarak sorununa çözüm bulur böylece bir çok kişide bu formülden yararlanmış olur. Zaten forumun amacı da üyeler tarafından karşılaşılan sorunlara çözüm bularak ileride başka üyeler tarafından yaşanması muhtemel sorunlara önceden çözüm bulabilmektir. Sizin bu güne kadar gezdiğiniz yada gördüğünüz hangi forumda gidin Kontrolkalemi.com* 'da istediğiniz bilgiler var diye bir yorum gördünüz? Sanki tüm forumlar bize link veriyor da bir biz buna müsade etmiyormuşuz gibi sitem ediyorsunuz.

Maksat ilgili soruya çözüm olmaksa forumun linkini değil sorunun cevabı olan linki verirdiniz bizde kuralları bilmediğinizi düşünürdük. Ama siz açıkça forum linki veriyorsunuz. Sizin artniyetli olarak bunu yaptığınızı düşünsem siz foruma bu siteminizi bile yazamazdınız. Ancak iyi niyetle yada kötü niyetle yapılmış olmasının bizim için bir farkı yoktur eğer forum reklamı yapılıyorsa bu link forumdan bir an önce silinir devamı halinde üye ceza alır.


Sayın teknobilim74

İlk önce ilgili forum kuralını dikkatle okumanızı rica ediyorum. https://www.kontrolkalemi.com/forum...forumda-mesaj-yazmadan-once-lutfen-forum.html

Forum kuralları madde 11. ) *Kazanç elde etmek üzere site reklamı yapmak ve Türkçe içerikli mesleki forum reklamları yapmak yasaktır.

Size site ile forum arasındaki farkı anlatmamıza gerek yok sanırım. Gelir elde etmek üzere site reklamı yapılmadıkça ilgili soruya cevap olacaksa site linki vermek ve kaynak paylaşmak zaten yasak değil. Bizim için önemli olan forumun devamını ve sürekliliğini sağlamaktır. İleride bu gösterdiğimiz toleransta suistimal edilirse forum dışı link vermek tamamen yasaklanır.
 
-------------------

Ben buranının adresini donanimhaber de gördüm !
Bir kaç kez ben de verdim.Buradaki bazı arkadaşlar orada da üye hatta aynı nic ile.
Picproje de de var,elektrobilim de de var...

Donanımhaber reklama dayalıdır ama örneğin picproje de hiç reklam yok.
Burası gibi , bir çoğu bilgi paylaşımına dayalı.

Basitce formul ver koysun değil.Word ya da pdf de değil.Onları ekliyoruz zaten ,okuyan bir de oralara gitmesin vakit kıymetli diye.
Bir başlık oluyor sayfalarca konu tartışılmış bilgi birikmiş.Hepsini burayamı kopyalayacağız ?

Banada oldu link silme,birim dönüştürücü güzel bir program yazmış adam ve bir sayfa düzenleyerek sunmuş,download oradan,link verdim silindi...

Mesleki forumların sayıları belli.Giden gelmez diye bir şey olacağını sanmıyorum.Hepsini dolaşıyoruz yetmiyor.

--------------
Anadoluda derlerki sapla samanı karıştırmamak lazım.
Günlük yazılan yeni mesaj sayısı belli , onlar ayıklansa , art niyetliler silinse yeter,her yer temiz olur.Modların işi ne ?Hem kontrol ederken bir şeyler öğrenebilirler.Zaten marka veriliyor sayfa veriliyor mail veriliyor ürün tanıtılıyor ,bunlar kontrol ediliyordur sanırım.

Anadoluda , misafir , bir haneye girdiğinde hemencecik şöyle bir etrafa göz atar,hane halkı ve imkanları hakkında fikir edinir.Bekler , nereye buyur edilirse oraya oturur ve ikram edilenlere teşekkür eder,fazla ses etmez...
----------------------
Forumun eski halleri hatırlandığında , gizli içerik-teşekkür istereeemmm gibi şeyler, zaman içerisinde gelişim olabiliyor.Kim bilir bu sorunlarda aşılır zamanla, inşaAllah ...
 
Yazım farklı olacaktı ama Musallim kardeşim çok iyi özetlemiş, ve Yöneticimiz Burçin ERİŞEN kardeşim başka bir konuda bizden "bunu çıkaratabilirmisin" diye bizden izin istemiş.
Bizde tabiki " hay hay" dedik. demek istenirse oluyor.

Bunlar yüreğime su serpti. Önemli olan benim için anlaşılmam dır. olan biten de bu şekilde cereyan etmesinden
üzgünümdür.Ben Fazla yazmayacağım yazdıkça uzuyor ve uzadıkca polemik konusu oluyor. Söz hakı doğuyor ...vs vs.
olan biteni okurların takdirine bırakıyorum.

Musallim kardeşim yazısının sonuda şöyle diyor, kendisine ayriyetten teşekkür etmek isterim.
....zaman içerisinde gelişim olabiliyor.Kim bilir bu sorunlarda aşılır zamanla, inşaAllah....


iki lafım var.
.... Bilgi paylaştıkça çoğalır....
.... Bilgi engel tanımaz.....

Son söz
Yöneticilerimizi ve adayları yabancı siteleri gezinmelere davet ediyorum.
Orada bilgi edinmek hiç bir zaman yanlış olmaz.

Sonuç
Büyük Sitelerden daha fazla olgunluk bekliyebiliriz.....

Herzaman yanlarındayız, küskünlük yoktur, biz burada bir aileyiz.... istenirse atlayıp yanlarına geliriz.

Netice
....zaman içerisinde gelişim olabiliyor. Kim bilir bu sorunlarda aşılır zamanla, inşaAllah.... Sevdim bu cümleyi. Bunu imza olarak kullanabilirmiyim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…