muratmert4
Usta Üye
Konu ile ilginc yorumlar yapılmış yorum yapmak dogaldır ama hiç o kılımaların çalışma sistemını zihninizde tasarladınız mı...
heyrat1 nickli arkadaşimiza yardımcı olabilmek için düşüncelerini okumak ve sonuç elde etmek gerekır...Pic ilede Plc(akıllı röle) ilede normal devreylede yapılır...İşin orjinallik durumuna göre degişir...
Sonuç olarak sadece küçük çaplı bir proje tipi birşeyse Plc e ihtiyaç yoktur...Röle kontrollü olarakta sistem kullanabilinir...
Benim demek istedigim sistem hakkında fazla bilgi acısından müsayit degil bu amaclada konuda bazı sapmalar oluyor...(Yol var ama Arac ve insan yok misali)...
Otomasyon konusunda her konuda bir sonuç bulunmuştur...Olmıyacak iş yoktur varsada tembellıktendir...
İyi çalışmalar ..Saygılarımla...
S.A.
Sn. Kardeşim olay burada çözümsüzlük değildir. İsteyen birşey istiyor ama tam olarak ne istediğini kendiside bilmiyor. Ama onuda yanılmıyorsam hazır istiyor. Fikir isterse sadece fikir alır yok bir şey üretip bir yerde takılırsa niyette gayet ciddiyse yardım alır ve herkezden alır. Bu iş kuyuya bir taş atmayla olmaz. Bu istek gayet ticari bir istektir bir şeyler yapmadan bunları isterse kimse bir şey vermez.
20 yıldır iklimlendirme işi yapıyorum iklimlendirme cihazlarının ve kotrol sistemlerinin çalışmasınıda çok iyi bilirim, pic de programlarım, kart tatamiride yaparım imalatıda, plc de programlarım (plc amatör olarak) otomasyon işleride, pc den kontrolde ama istek nedir?, hedef nedir?, yol nedir? bilmek lazım yoksa çözüm de yoktur. Kolay gelsin.