BİLGİSAYARLA KLİMA KONTROLÜ

Konu ile ilginc yorumlar yapılmış yorum yapmak dogaldır ama hiç o kılımaların çalışma sistemını zihninizde tasarladınız mı...

heyrat1 nickli arkadaşimiza yardımcı olabilmek için düşüncelerini okumak ve sonuç elde etmek gerekır...Pic ilede Plc(akıllı röle) ilede normal devreylede yapılır...İşin orjinallik durumuna göre degişir...

Sonuç olarak sadece küçük çaplı bir proje tipi birşeyse Plc e ihtiyaç yoktur...Röle kontrollü olarakta sistem kullanabilinir...

Benim demek istedigim sistem hakkında fazla bilgi acısından müsayit degil bu amaclada konuda bazı sapmalar oluyor...(Yol var ama Arac ve insan yok misali)...

Otomasyon konusunda her konuda bir sonuç bulunmuştur...Olmıyacak iş yoktur varsada tembellıktendir...

İyi çalışmalar ..Saygılarımla...

S.A.
Sn. Kardeşim olay burada çözümsüzlük değildir. İsteyen birşey istiyor ama tam olarak ne istediğini kendiside bilmiyor. Ama onuda yanılmıyorsam hazır istiyor. Fikir isterse sadece fikir alır yok bir şey üretip bir yerde takılırsa niyette gayet ciddiyse yardım alır ve herkezden alır. Bu iş kuyuya bir taş atmayla olmaz. Bu istek gayet ticari bir istektir bir şeyler yapmadan bunları isterse kimse bir şey vermez.
20 yıldır iklimlendirme işi yapıyorum iklimlendirme cihazlarının ve kotrol sistemlerinin çalışmasınıda çok iyi bilirim, pic de programlarım, kart tatamiride yaparım imalatıda, plc de programlarım (plc amatör olarak) otomasyon işleride, pc den kontrolde ama istek nedir?, hedef nedir?, yol nedir? bilmek lazım yoksa çözüm de yoktur. Kolay gelsin.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Gereksiz gerilmiş ortam. arkadaşın ilerleyen bir mesajında fiyat açısından makul olması gerekiyor demiş. Ben de biliyorum otomasyonla bu cihazları kontrol etmeyi hazır cihazlar ile. ancak ucuz sistem yapmak için kontrol kartını kendisi yapması lazım. Öteki türlü haberleşme protokolune sahip oda modulu almak zorunda kalıcak. 30 klima olduğu için en az 2 ya da 3 modul alması lazım. bunların tanesinin 30 liradan ucuzu varmıdır bilmiyorum. Ama kendisi yaparsa çok daha ucuza mal edebilir.
Özetle
patron kesenin ağzını açtığı kadar sende hazır bir sistem bulabilirsin.
sonuçta bu kontrol cihazını hazır olarak satan adam da bu cihazın pcb sini yazılımını yapıyor. Sende yapabilirsin.

heyrat arkadaşım bende senin geçtiğin yollardan geçtim seni çok iyi anlıyabiliyorum. sen sadece ne yapmak istediğini açıkça yaz. sana hertürlü yaparım senin anlıyacağın dilde.delfi, pic, falan bu iş için gereksiz ve saçma şeylerle uğraşma çok daha güzel, güvenilir ve çok basit sistemler var bu konuyla ilgili.

sonradan gördüğüm için ikinci mesajı yazdım.
öncelikle
pic derken mikrodenetleyicili bir sistem kastetmiştim
delphi derkende bilgisayar arayüzü oluşturmanda sana yardımcı olacak bir programlama dili ve compiler kastetmiştim.

pic, delphi, gereksiz demişsin de merak ettiğim nokta şu. Eğer satmaya çalıştığın sistemi sen kendin üretiyorsan

*Sen o sistemi oluşturmak için ne kullanıyorsun?
Siemensin bütün software programları (microWin, simatic vs ve diğer markalar)
C# yada delphi yada başka bir yüksek seviyeli programlama dili ile oluşturuluyor.
* Mikrodenetleyici yada "karar verme yetisine" sahip olan birşey kullanmıyorsan nasıl kontrol yapıyorsun?

Ha ben sistemi yurtdışından süper iskontoyla alıyorum Türkiye de satıyorum kuruyorum (kablo bağlıyorum) diyorsan. Biz daha çok seneler parmak kadar entegre için 10 kamyon karpuz satmaya devam ederiz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
129,173
Mesajlar
923,920
Kullanıcılar
451,525
Son üye
ituran20

Yeni konular

Geri
Üst