confickerbelasi
Profesyonel Üye
elektrik bağlamazsalar söktürt direği ben olsam söktürtürdüm.
"Tüm girişimlerim sonuçsuz kaldı" dediniz, hangi gerekçe ile bağlamadılar?Diğerleri benzer durumda ve sizin de imar affı kapsamında bir yapınız varsa ve aftan yararlanmışsanız (bazen reddediliyor), elektrik alabilmeniz gerekiyor. İmar affı belgenizle ve diğer abonelikleri emsal göstererek başvuru yapmanız gerekiyor. Kabul edilmezse ne sebeple kabul edilmediğini yazılı olarak kurumdan isteyin.
Yeni kurallara göre üzerinde yapı kayıt belgesi alınmış yapı olduğundan sulama elektriği veremiyorlarmış. Ancak mesken elektriği bağlayabilmeleri içinse -yine yeni kurallara göre- resmi yola sahip olmam gerekiyormuş. O zaman bu direk ne? diyorum onu 20 sene önce diktikleri için falan filan deniyor."Tüm girişimlerim sonuçsuz kaldı" dediniz, hangi gerekçe ile bağlamadılar?
Şaka yaptığınızı varsayıyorum. Yukarıda 88 seferdir aynı şeyleri yazıyorum. N'olur bir okuyun önce.Sizde komşularınızın enerji alabilmek için sağladığı gerekli şartları yerine getirin ve enerji almaya hak kazanın. Kabadayılıkla, barbarlıkla hiç bir iş çözülmez. İş olmuyor diye tarlanızdan geçiyor olsa bile direkleri söktürmek ahlaken, vicdanen doğru bir hareket olmaz. Komşuluk hakkı diye birşey var. Çözüm için tehdit dili yerine gerek ve yeter şartları yerine getirmek için mücadele edin.
Aynen benim başıma gelen de bu. Komşularım ile aynı gereklilikleri sağlıyorum ama yine de alamıyorum.Zamanla değişen kurallar olabiliyor. Benzer bir durumu su için yaşadım. Bulunduğum yerde ruhsatım olmasına ve daha önce isale hattından su verilenler olmasına rağmen 2018 sonu itibariyle isale hattı üzerinden abonelik verilmesi hatta basınç düşüşü gerekçesiyle yasaklanmıştı. Epeyce cebelleşme sonunda yolun karşısından uzatılan boru hattı ile bağlantı yapıldı.