Balık üretimhanesi elektrik kesintisi

Özr dilerim yazım hatası yapmışım evet 12v 14 a eder düzeltiyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Merhaba.Bu ups'nizi inceledim,2 adet 12 volt 7 amper kuru tip akü kullanılıyor.Destek süresini arttırmak için yine 2 adet amperi yüksek aküyü seri kullanmanız gerekir.(Tüm ups'ler içlerindeki aküleri mutlaka seri bağlı gruplar olarak mutlaka da kullanırlar) Ancak burada eski aküleri iptal edip yenilerini,sisteme tam olarak da bağladığınızda,bağlanan akülerin amperi çok yüksekse (60-75 A gibi) şarj için harici bir şarj cihazı (6-7.5 amper 14 volt dc. vereni) bu gruba şarj süresini kısaltmak ( 2 elektrik kesintisi eğer çok yakın olursa hava sisteminizin destekten yoksun kalmaması) için dışardan şarj edecek şekilde bağlamanız ayrıca gerekecektir.

Seçilen bu akülerin mevcut amperi,içteki mevcut akülerin 3 katı kapasitede (otomobil aküsü değil de yine kuru tipte 20 amper,12 voltluk 2 akü gibi) ise,o zaman ups'nin kendi içindeki şarj sistemiyle bu aküler 3 kat daha uzun sürede,ama mutlaka da şarj olurlar.Zaten 3 kat kapasite sizin en fazla 1 saat olarak destek aldığınız ups için 3*1=3 saat demektir.Bunun da yeterli olacağını zaten belirtmişsiniz.O zaman tek yapacağınız 2 adet 12 volt,20 amperlik mümkünse kuru (jel) tip yine ups aküsü satın alıp,eskileri çıkarıp,kablo başlarını bunlara 24 volt,20 amper olacak şekilde seri bağlı olarak yalnızca takmaktır.En mantıklı olanı da bence budur.

Ancak 3 saatin çok üstünde bir destek süresi (Gelecekte tesisinizin kapasitesinin çok büyüyüp de başka hava pompalarının da aksaksız olarak da çalışmasını gözeterek) düşünüyorsanız,o takdirde 45-60-75 amper,12 voltluk akü seri bağlı gruplarını da bu özel durumda düşünürsünüz.Ancak şu mevcut durumda bu kritik destek süresinin sadece 3 saat olduğunu belirtmişsiniz.Destek süresi konusundaki bu son seçimi tamamen de sizin inisiyatifinize bırakıyorum.

Not: Paralel bağlı akü grupları uzun vedede ups'yi çalıştırmada hiçbir zaman tavsiye edilmeyen bir yöntemdir.Çok acil durumlarda geçici süreliğine kullanılmasında belki bir sakınca da olmaz,ama uzun vadede kullanımda,birçok sorunu beraberinde de getirebilir.(Zamanla 2 veya daha fazla paralel akünün şarj alma özelliğinin,şarj kapasitesinin kendiliğinde de değişmesi gibi dezavantajları düşünülerek) Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
200 tl lik jeneratör ile UPS beslenebilir.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Merhaba.Bir de bu 3 kat kadar akü kapasite arttırımında,evde elektrik kesintileri çok yaygınken,tv'nin ve uydu alıcının desteklenme süresini artırmakta olumlu sonuç da almıştım.Ups'deki mevcut şarj sistemi değiştirilen bu yeni aküyü zorlanmadan 3 kat daha uzun sürede,ama kolaylıkla da şarj edebilmişti.

UPS:Tunçmatik Lite 650 VA (1 pc için) ; Tek 12 volt,7 amper akü yerinden çıkarılıp yerine 12 volt,20 amperlik tek bir kuru akü ups'ye bağlandığında,ups'nin bu destek süresi de yaklaşık olarak 3 kat arttırılmış oldu.Ancak elektrik kesintilerinin birbirinden uzak olması uzun vadedeki şarj işlemine bu şekilde de müsade etmişti.Daha kısa sürede şarj işlemleri için,2.0 amper (Amper Kapasitesi/10) 14-15 voltluk bir ac-dc adaptörüyle dışardan bu şarj işlemini destekleyip şarj süresinin daha da kısaltılması gerekliydi.

Yanılmıyorsam küçük bir jeneratör kullanımının da bazı küçük dezavantajları (Ses,yakıt,Bakım,devreye alma,egzoz,vb.) yüzünden kullanmama yanlısınız diye düşünüyorum.Ups'nin akü kapasitesini 3 kat arttırmanız tüm bu sorunlarınızı fazlasıyla da çözecektir emin olun.(Ups'niz kesintide yine otomatik olarak,milisaniyeler mertebesinde bu kritik hattı destekleyecek şekilde,kendi içindeki bir otomasyonla otomatik olarak devreye girecek,yakıt,egzoz,ses veya jeneratörün bakımı gibi ekstra sorunlardan da tam muaf olabileceksiniz.Kolay gelsin.Başarılar diliyorum.
 
Son düzenleme:


Arkadaşlar benim cihazın içi bu. 2 adet 12 v 7 ah akü var. Bir arkadaşımda 12v 37a kuru pil buldurm, onu bu sisteme takabilir miyim?
Yoksa illaha ki 12 v luk 2 adet mi akü olmak zorunda ?
 
Cihazda aküler seri bağlanarak kullanılmış. Yani 12+12=24V DC yi / 220 V AC ye çeviriyor. bu durumda bulduğunuz kuru pil i kullanamazsınız. Aynı Ah değerinde 12 volt luk 2 aküyü seri bağlayarak ekleyebilirsiniz. Ya da 24 Volt luk tek bir akü kullanabilirsiniz.
 
Teşekkür ederim, peki bu kapasiteyi 3 kat arttırmak için en ekonomik alabileceğim aküyü tavsiye edebilirmisiniz? Bir de üzerindeki aküler hiç kullanılmadı bunları satma imkanım olur mu?
 
24 volt 21 Ah değerinde kuru tip akü var ise kullanabilirsiniz ama varmı bilmiyorum.

12 v 24 Ah kuru aküler mevcut piyasada bu akülerden 2 adet alıp seri bağlayarak cihazda kullanırsanız teorik olarak kapasitesi 3 kata kadar artar.

Kabul ederse üzerindeki aküleri akü alacağınız yere satabilirsiniz.
 
Üzerindekiler 7 Ah lik yeni ise iki saate yakın desteklemesi gerekir. Ek olarak iki tane 12 volt 7Ah lik akü ilave ederseniz işinizi rahatlıkla görür. Başka yerlerden teyit aramayın burada size yeterli bilgi verildi. Çok fazla ucuza kaçmayın size daha pahallıya mal olur. İki akü 30 liradan 60 liraya işinizi çözersiniz. Yeni gurubu içindekiler gibi yapıp paralel bağlayacaksınız. Hata yaparım diye düşünürseniz daha detaylı ve basit açıklanır. Bu kadar gerilmeyin işiniz kolay.
 
Evet kaygısız arkadaşımıza katılıyorum iki tane 12V 7Ah lik aküyü eskilerle paralel bağlayacaksınız fakat şarj işleminin de uzayacağını unutmayın. Yani yeni aküleri kendi aralarında seri bağlayıp eskilere paralel bağlayacaksınız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…