Sorumluluğunun bilincinde olan her çalışan için yaptığı iş çok önemlidir ve kolay değildir. Hiç kimsede bir meslek dalını küçümseyemez başka mesleklerle mukayeseye kalkarsak işin içinden çıkamazsınız.
Evet Davulun sesi uzaktan hoş gelir siz bunu bilemezsiniz anlayamazsınız da. Ben bizzat Babamla yaşadığım direk şahit olduğum bir kaç örnek vereyim öğretmenliğin ne kadar yüce bir meslek olduğunu belki anlarsınız;
1- Babamın meslek liseli öğrencisi bir gün ziyaret gelmiş işyerinde olan olayı anlatıyordu. Yine meslek liseli mesai arkadaşı enerjiyi kesmeden işi hallederim diye ısrar etmiş ve çarpılıp ölmüş. Hocam hayatımızı size borçluyuz bize verdiğiniz bilgiler ve uyarılarla şuan hayattayız diye elini öpüyordu.
2- Babam dersine 2gün üst üste gelmeyen öğrencisinin velisini telefonla aramıştı oğlunuz okula gelmiyor ilgilenin diye öğrencinin babası olaydan habersizmiş. İki-üç gün sonra adam eve geldi babamın ayaklarına kapanıyor Allah sizden razı olsun hocam kahvede çocuğa esrar alıştırıyorlarmış uyarmasanız kaybedecektik diye diz çöküp ağlayan dualar eden bir Babayı ben gözlerimle gördüm.
3- Ödevini bahane edip öğlen yemeğine çıkmayan öğrencisinin parası olmadığı için çıkamadığını sorup öğrenen koluna girip kantine götüren öğretmenide bizzat gördüm.
4- 60 yaşını geçkin öğretmenim diğer okullarda 70-80 temrin yapılırken sırf öğrencilerim daha fazla temrin yapsın diye uğraşıp didinen 120 temrin yapan ve acaba kaza yaparlarmı diye başlarından hiç ayrılmayan öğretmenide gördü bu gözler.
5- Sırf öğrencilerine daha iyi eğitim verebilmek adına staja gittiği fabrikalardan okulu bölümü için malzeme dilenen öğretmenleride gördü bu gözler.
6- Öğrencilerini bir baba bir abi şevkati ile ilgilenip konuşan öğretmenlerime de şahit oldum.
7- Sayenizde ekmek yiyoruz bize mesleğin inceliklerini siz öğrettiniz diye babama telefon eden ziyarette bulunan öğrencileri sayısızdır.
Ben
Elektrik Mühendisiyim kariyerimi ve mesleki başarımın %90'nını öğretmenlerime borçluyum,Allah hepsinden razı olsun. Bu bahsettiğim olayları yaşamayan görmeyene davulun sesi hoş gelir, öğretmen ne yapıyor ki gibi yakışıksız ve haddini aşan soruları bile sormaya cesaretlendirir. Yoksulluk maaşı 1900TL üzerinde olan ülkemizde sadece öğretmenin değil bu maaşların altında çalışan herkesin sesini yükseltmeye hakkı vardır. Çok beğenen bu iş çok kolay diyen varsa
Elektronik müh gibi öğretmen olmak için çabalayabilir.