fazla sesli düşünme, hastalığım bulaşmasını istemem. ben tamirci olduğum için uzaktan izliyorum devre okumayı filan bilmem gate sürmek nedir bilmem. benim işim tamir, arızalıyı bul değiştir ve çalıştır.Mosfetler boşta çalışmada 40 derecelerde, yarım saniyelik bir ark sonrasında dahada soğuyor. Üstad girişteki 330uf 400v kapasitörlerin birininde, son arızada bozulduğunu farkettim.
Gate sürmek için elimde a4503 optocoupler var 4 adet, daha sağlıklımı olur. Yada başka bir yöntem. Sizin dediğiniz gibi sorunum sanki gate sürmede, gdt (pulse trfrmr) mi, gdt çıkışı devredemi onu anlamak lazım. Son yanan igbt ler g40n60 idi. Bunlarda lineer bölgede kalsa 15-20 saniye çok güzel ark ve kaynak sesi vardı, daha önceki gün yaprak testerede 2.5mm lik elektrot denedim yine çok güzel çalıştı. Son denemede birkaçkez elektrot yapıştı, o sebeple pulse yüklenmiş ve gate voltajı değilde akımı yüksek gelip yakmış olurmu desem zenerler niye yansın ve girişteki kapasitor. Ordada paskomya üstadın dediği aklıma geliyor, sesli düşünüyorum şuan
Evet, rus sitesinde yazarkasa fişinden bahsediyordu bende öyle yaptım. Serkan üstadın dediği gibi pulse trafosunda düşünüyorum. Onuda E tipi değilde yüzük şeklinde nüveyi ortadan kırıp yapıştırarak boşluk oluşturacak şekilde sardım. Şu sıralar denemelerim biraz yavaşladı. Umuyorum birlikte en sağlıklı yolunu bulacağız.ana trafoyu sararken, nüveler arasına 0.1mmlik plastik koydunuz değil mi?, alt ve üst nüve birbiriyle kısa devre olmaması gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?