üstat kompresörün veya kurutucunun çalıştığı mahal sıcak olsun önemli değil
o sıcaklığa göre tasarım yapılabilir ayrıca ortamın sıcak olması kurutucunun verimli çalışması açısından iyidir
kurutucularda verim kaybı soğuk havalarda ortaya çıkar
kullandığınız kurutucunun teknik özellikleri elinizde var ümidi ile size sormuştum
bu konuyu açan sayın
teoman1919:
basınçlı hava kurutucusu alırken.
1-kurutucu sonrasındaki basınçlı hava sıcaklığı kaç derece ve o derecedeki istediğiniz nem oranı % kaç olacak.
2-kurutucuya giren havanın max-min sıcaklıkları ve nem oranı % kaç ?
3-Kurutucunun çalışacağı mahal sıcaklığı min-max kaç derece dir ?
4-saatte kaç metreküp yukarıdaki değerlerde hava kullanıyorsunuz ? gibi soruların cevabı bilinmeden
X model kurutucu işimi görür diyemezsiniz.
kurutucu ya uygun sıcaklıkta ve uygun hızda hava girmesi ve çıkması gerekir
sıcaklığı düşük hava girerse kurutucu kurutuculuktan çıkar vızırtı olur
yani kurutucuların evaparatör akışkan sıcaklıkları minimum +2 C dir ve sizin kurutucu dış mahalde ise dış ortam sıcaklığı + 13C ye düştüğünde hava içerisindeki su buharını yoğuşturamazsınız dolayısı ile tesisata nemli hava basarsınız
kurutucudan geçen hava çok yüksek olursa yoğuşma yetersiz olur hava üzerindeki su buharını bırakamadan evaparatör ü terk eder vs vs vs vs
bu kriterler doğrultusunda yukarıdaki kriterler çerçevesinde testleri yapılmış kurutucu almanızı öneririm
bu kriterlerde önereceğiniz bir marka veya firma varmı derseniz yok derim
çünkü bu iş ülkemizde Allah yoluna yapılıyor
soğutma sistemi varmı ? var ölçüye kapasiteye kriterlere vs ye her konuda olduğu gibi doğru üretim yapılıyormu uygunmu araştıran soruşturan yok
siz firmalara kriterlerinizi sunun
istediğiniz hava sıcaklığını verin
o sıcaklıktaki max nem oranı varsa onuda bildirin sözleşmenizi yapın
alım sonrası da bu keriterlerin ölçümünü yapın diye öneriyorum...