Basit ama İlginç bir Devre Lazım.Yardım Lütfen!!!

oktayoo

Üye
Katılım
28 Eyl 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
46
Selamlar arkadaşlar.Yardımlarınıza ihtiyacım var...
Benim şöyle bir devre yapmam gerekiyor.Elimdeki bir devre anahtarlama ile çalışmakta(kart okuyucu) fakat hızlı bir şekilde olması gerekiyor.Kartın takılı olduğu sokette arkada bir switch anahtar var.kart takılı değilken bu switch kısa devre ve switche gelen 3,2V.
işlemciye gidiyor.ve işlemci kart okuma yapmıyor.(kart takılı değil görmesi için böyle)Kartı yerine sokunca kart bu switchi iterek açık devre ediyor ve işlemciye giden voltaj kesildiğinden kartı okumaya başlıyor.
Şimdi bu duruma göre switchi devre dışı bırakıp,switche gelen 3,2V. tu alacağım,yapacağımız devreye vereceğim.Yapacağımız devre bu 3,2v.tu 40sn.boyunca işlemciye göndermeyecek 40sn.de bir kez gönderip kesecek tekrar.Gönderip kesme hızlı olacak(0,5sn.-1sn.bile değil).Kısaca yapacağımız pic devre aldığı bir sinyali (3,2v.) 40sn.de bir kez verip kesecek ve hep böyle devam edecek.
Eimde pic16f84a,jdm programmer,ICProg ve MicroCodeStudio Plus programı var.Bu duruma göre;
1-Yapılacak devrenin çizimi,nasıl yapılacağı,ve kullanılacak malzemeler.
2-Pic'e yazılacak program kodları,yada kod yazılıp hexe çevrilmiş sadece Icprog ile pice atılacak hali lazım.
Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Saygılar...
 
kisir_dongu:
eğer porta.0 = 1 ise
bekle 40000
portb.0 = 1
bekle 1000
portb.0 = 0
değilse
portb.0 = 0
kapat eğer
GİT kisir_dongu
 
Hocam teşekkürler ilgine,fakat bu yazdıklarınla ben bu işi yapamam ki.acemiyim:)
 
=) hangi yazılım dilini kullanıyorsun ?
 
:) onuda bilmiyorumki sadece hazır yazılmış bir komutu mcsp ile hexe çevirip pic e atıyorum.Devrenin hazır çizilmiş haline görede devreyi yapıyorum.sıfırdan bişey yapamıyorum.baya acemiymişim neyse sizleri fazla yormayayım.Teşekkürler,Saygılar..
 
yok bu problem değil :) yardım edilir isterseniz tabiki.

Hocam teşekkür ederim ilginize.Benim bunu yapabilmem için;
1-devrenin çizilmiş hali,kullanılacak malzemeler(uygulamasını yaparım-16f628,4mhz kristal var elimde)
2-Bahsettiğim zaman aralığında yazılmış kod(MCSP ile hexe çevirip Icprog ile pic e atarım.)

Bu şekilde yapabilirim ancak,Saygılar..
 
tamam yazarız fakat bu durumda okuyucu problem çıkartması muhtemel çünkü sürekli okuma yapmaya çalışacak. yada kart takılıyken kart yok bilgisini alacak ve senin dediğin mantıkta problem yaşamak olasıdır. Eve gidince uğraşırım.
 
tamam yazarız fakat bu durumda okuyucu problem çıkartması muhtemel çünkü sürekli okuma yapmaya çalışacak. yada kart takılıyken kart yok bilgisini alacak ve senin dediğin mantıkta problem yaşamak olasıdır. Eve gidince uğraşırım.

Problem çıkacağını zannetmiyorum hocam.Cihazın kendi üzerindeki anahtarı ben kart takılı iken kısa devre edip bıraktığım zaman kartı yeniden okuyor.amaç kartı resetlemek ve bazı yöntemler denedim.kart voltajı kesip verme gibi,ama istediğim sonucu alamadım.Bu yöntemle yaptığımda işimi görüyor.ama bunu hep manuel yapamayacağım için o anahtarı dışa taşıyıp pic devre ile yaparsak tamamdır.Saygılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,845
Mesajlar
920,959
Kullanıcılar
450,950
Son üye
BERKEN

Yeni konular

Geri
Üst