Geçmiş olsun Süleyman abi ..
Alçak Mühendis sende ballandıra ballandıra anlatıyorsun olmuyor bak KAZIMUGUR abiye havale ederim seni..
anlatmayayım da ne yapayım ürün ortada, adamlar yapmış. memlekete dönünce künefeden soğudum ama
serkan _48 ıyı hatırlattın kazım uğur hoca buralardamı hiç rastlamıyorum yazılarına rahatsız fılansa geçmış olsun demekten başka bışey gelmez elımızden
Çok teşekkür ederim Süleyman abi. 1k direnç yük bindiğinde gerilimi 1.6 v düşürüyor bilgisini 320v.com öğrenmiştim. O halde 2k direnç yük esnasında gerilimi 0.8 V mı düşürür? Hesaplama bu şekilde mi oluyor?Ha işte sorun burada. Direnci istediğin kadar oku soru bu noktaya gelince anlat anlatabilirsen.
1 kohm direnç olduğu zaman besleme 1,6 v düşüyor. Böylelikle led yanıyor bu doğru
. 1 k direnci ortadan kaldırsak led arızalanır yanmaz diye tahmin ediyorum veya çok parlak yanar.burada besleme voltajı 12 volt olduğu için led veya transistoru yakar iş goremez hale getırır
. 2,7 k direnç takılsaydı gerilim çok düşer led yine yanmaz veya düşük ışık seviyesinde yanar diye düşünüyorum. burada led işik versede çok zayıf işik verır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?