Basit PLC Devresi

mykorkut

Üye
Katılım
10 Nis 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
selamlar...
Ben normal elektrik bilgisine sahip bir meslektaşınızım.otomasyon bilgim normal otomatik kumandalarla sınırlı sayılır.1984 yılı mezunuyum, bu yüzden plc konusunda bilgim yok denecek kadar az.Ancak oğlum şu anda yüksekokul elektrik son sınıfta....benden birkaç malzeme istedi.plc ile çalışacak bir sera(akvaryum içerisinde) yapacaklarmış. Öğretmenin istediği malzemeleri aşağıda yazıyorum.bu malzemelerle ilgili bilgi ve model isimlerini yazabilirseniz çok sevineceğim.
Ayrıca uzun süredir forum'u kullanıyorum ancak ilk defa bir ihtiyacım oldu nasıl kullanacağımı bilmediğim için msj.yazmak durumunda kaldım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
istenilen malzemeler:

minimum 5 digital çıkış, minimum 8 diğital giriş, minimum 2 analog giriş PLC
elektrikli vana-valf
nem sensörü
sıcaklık sensörü

not: bir akvaryum içerisinde ısı ve nem kontrolü yaparak toprak içerisine döşenen borulardan elektrikli vana-valf ile ayarlı zamanlarda sulama yapılarak bitki yetiştirilecek.
(bu elektrikli vana-valf normalde kullandığımız selenoid vana'mıdır?)

kullanılacak plc ve diğer malzemelerin özelliklerini ve modellerini yazabilirseniz çok memnun olurum, teşekkürler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba.öncelikle plc yi belirlemede fayda var diye düşünüyorum.programı oğlunuz yazacak muhtemelen hangi plc programını biliyorsa ona göre seçilmeli.delta ve siemens s7200 gibi bir plc olabilir.delta fiyat açısından daha uygun kanımca.bir selenoid valf kullanmakta sorunuzu çözebilir.Hydronix Mikro Dalga Nem Sensörleri .bu da netteki bir nem sensörü.sıcaklık içinde bir pt 100 olabilir.ama önce kontrolörü seçmeniz gerekecek.iyi günler
 
delta kullanarak sorunu çözdük.yardımınız için teşekkürler...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,223
Mesajlar
924,390
Kullanıcılar
451,591
Son üye
karaca001

Yeni konular

Geri
Üst